Nejste přihlášen/a.
Otázka pro školou povinné: Máte radši, když vám učitel(ka) tyká nebo vyká?
doplněno 13.12.12 21:40:Upřesnění: Bavíme se o SŠ.
doplněno 13.12.12 21:40:A odpovídajících gymnáziích.
Už nejsem školou povinný. A neupřesňuješ, jesli jde o školu vysokou či mateřskou.
Takže na základce je to jasné, na vejšce už asi také.
A na střední mi bylo od kamarádštějších profesorů příjemnější tykání a od těch tvrdších zase vykání...
Jsem na šestiletém gymplu - je mi 14 a jsem pro vykání. Podle toho, jak jsme se bavili s děckama nejsem sama. Připadám si tak starší a že mě profesoři berou víc vážně.
Profesorům je to až tak jedno, jesli vám na střední tykají nabo vykají. Přeci si jen myslím žw je lepší aby studentům tykali... myslím si že není třeba taková formalita, a někteří žáci májí možnost si uvědomit, že je profesor nadřízený..
Nebavme se o ZŚ, ale na střední je to přece jen jiné, jde o uznání osobnosti, být respektovaný. I když jsou i tam děcka, do 18 let.
V práci se nadřízený podřízený moc netyká, ani se to nedoporučuje. Ono se pak i těžko kritizuje, vyhazuje... Na střední by se měli spíše domluvit, třeba do těch 18 tykat. Jxde i o nějakou úroveň vztahů.
Musím říct že na učilišti na které jsem chodil jsem měl velice příjemné mistry a učitele s některými jsem v kontaktu do dnes a bylo tam zavedeno obousměrné tykání a byli jsme kamarádi to bylo hned o něčem jiném. Učitel může žákům tykat proč ne
.
a potom tam byl ještě jeden učitel (chemik) a ten byl nepříjemnej jak prd*l takovej starej ten pořád jenom ječel a často o on někdy nevykal ale onikal. a to myslím vážně on říkal třeba . Pán ... šel k tabuli prosím nebo třeba Pan ... až jít ven dát sem poznámkovnici (žákovskou) on měl i vlastní výrazi , to bylo trochu divné
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.