Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nám nevěří?

Od: elucha odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

Potřebuji pomoc, mojí mamku učitelku na základní škole její býbalá třída dělá "dusno". Posílá na ní stížnosti i když už od letošního roku jsou na středních školách. Stížnosti se týkají jejího chování. V jedné stížnosti psali že v sedmé třídě museli být týden pod stanem bez sprchy ( účast nepovinná), že je tam mamka nutila válet se v bahně taky to neni pravda sama jsem tam byla ( mam fotky který mluví přímí opak toho že je to toho mamka nutila). Další stížnost se zase úkázalo že nebyli spokojeni když v osmé třídě mohli vyrazit jako jediný ze školy na 5denní výlet na slovensko, nelíbilo se jim že tam museli moc chodit ( opět podotýkám že účast nebyla povinná a jasně bylo napsáno že se jede do Tater a měli popsaný každý den kam se půjde už měsíce před výjezdem ). Další stížnost byla že mamka nehodnotí spravedlivě, že jedný třídě dává lehčí písemky než druhé třídě. A nedávno přila anonymní stížnost na to že nemá oprávněné vzdělání, však má vystudový chemickou průmyslovku a MatFyz . Momentálně dělala projekt který se jí povedl a má velký úspěch i u profesorů na vysokých školách. Napsala knihu a je už známá u mnoha pedagogů chemie po celé republice.V současné době je to tak že její třída je už dávno na SŠ ale jejich "buzerace" pokračuje dál. Inspekce a kontroly jsou na denním pořádku. Už nesmí ani opravovat písemky. Mamka je zoufalá a neví co dělat. Tak já a pár jejich žáků jí chceme pomoc. Chtěla bych se zeptat jak máme postupovat při takovýhle problémech. Jestli jde napsat nějaká "protipetice" nebo něco. Děkuji za pomoc celá rodina jsme zoufalá.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. je to od žáků moc pěkné, když se chtějí veřejně zastat svého učitele. Píšete, že inspekce a kontroly jsou na denním pořádku...S jakými výsledky? Pokud nebylo nic proti učitelce shledáno, pak by se jí v první řadě měl zastat její nadřízený a hájit čest a jméno nejen její, ale celé školy. Měl by se tím zabývat v první řadě ředitel školy tedy. Jako žáci nezmůžete sami proti tomuto nic. Za učitelku se musí postavit předně ředitel školy a učitelský sbor...A podniknout v tomto patřičné kroky a opatření, spolu s mámou.

elucha
hodnocení

Děkuji

Výsledky inspekcí vždy dopadly nad míru dobře. Jen jsou opakovanější a opakovanější pár hloupích maminek si usmislelo že tu mojí dostanou ze školy. Máte pravdu měl by se jí zastat řiditel ba je to i náš dobrý známí. Ale má strach jako všichni, jedinej kdo sebral odvahu byli ty děti co mi napsali že jí chtějí pomoc. A já se jim pokusim nějak vyjít vstříc. Jen nevím kde mam začít.

majsterjoe*
hodnocení

2x

Neverim, ze by to psala cela byvala trida, spis bych to videl na nektereho jedince, kteremu se proste skola nevydarila. Pokud se ale pletu a je v tom vice lidi ze tridy, pak je asi s maminkou opravdu neco spatne.

Kazdopadne na takove stiznosti se nijak branit nejde, kontroly muzou chodit denne, ale clovek si musi zvyknout, pokud ma teda ciste svedomi.

Na neopravnene stiznosti a pomluvy resit opravdu pres spravni organ.

hoummy*
hodnocení

1x

Občanskoprávní spor, očerňování jména, pomluvy. Napište stížnost na úřad. Obor vnitřních věcí.

jarell
hodnocení

0x

Podat žalobu pro pomluvu, ale raději se ještě pořádně poradit s právníkem.

Zajímalo by mě proč to bývalý studenti dělají, čím je tak maminka naštvala? Nebo se jí jen chtějí mstít za jakýsi "útlak" v rámci školních mezí. Taky jsem měli na ZŠ učitelku, nepříjemná, nedalo se s ní o ničem diskutovata a kázeň řešila tím, že se pořád psali písemky a někdy velmi těžké nebo zkoušela, ti největší šprti dotávali nejlépší známku za 3.

Ve školství ať na ZŠ, SŠ nebo VŠ, je hodně odborníků ve svém oboru, ale ne každý se bohužel pro učení hodí. Třeba na VŠ jsem měli jdu Dr (a x dalších titulů), podle CV v podstatě celý život učila, ale kdyby jste viděla ty přednášky, to bylo šílené. Nuda, koktátní, přeskakování z jedné věci na druhou apod. a u zkoušky tak nejsně napsané otázky, že jsme nechápali, že tohle může vyplodit člověk co má asi 4 tituly.

elucha
hodnocení

Děkuji za názor

Mě by opravdu taky zajmalo čím to začalo. V podstatě začala pratička holek co jim fyzika a chemie zrovna dvakrát nešla. Začali si vymýšlet . Došlo to i tak daleko že mamku obvinili že ošahává žáky v kabinetě. Asi si budete řikat že jsem zaujatá ale moje mamka mě taky učila a její hodiny mě i mé spolužáky bavili. Jako jedna z mála se pokouší uplatňovat moderní technologie: interaktivní tabule. V chemii jsme dělali pokusi v jednom kuse. Většina žáků je s ní spokojená a mají jí i rádi. Proto se jí teď chtějí zastat, takže její přístup asi neni špatný. Ani vystupování nemá špatný, však přednáší na konferencích. V podstatě si jen myslím že chytila třídů hloupích dětí a ještě hloupějších rodičů který těm svím dětičkám všechno uvěřej do posledního písmenka.

iz*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 20. 11. 2012 20:58:25
Na pravopis se zde tazatelka neptá. Prosím, držte se toho co je předmětem dotazu. Kritika pravopisu její problém neřeší a nepomůže jí. Děkuji.
iz*

KapkoNaděje, tazatelka má v úmyslu napsat nějakou "protipetici" nebo dopis.

Aby pisatelé měli šanci uspět, je třeba psát "s chladnou hlavou" a bez pravopisných chyb.

pt®
hodnocení

0x

Jak píše "kapkanaděje", musí mamce pomoci jedině nadřízení. Ještě se pokuste psát zase pochvalné dopisy, kde se budou vyzdvihovat klady Vaší matky. On má kus pravdy i "jarell", některý učitel vyhovuje některým a druhým ne. Nejsou všichni stejní. je kuchařka a kuchařka, je řemeslník a řemeslník a je učitel a učitel. - pt

iz*
hodnocení

0x

Podejte trestní oznámení pro pomluvy na neznámého pachatele s podezřením na (vyjmenujte). "Protipetice" je nesmysl.

Kdo vám nevěří (z dotazu to nevyplývá)?

Opakované inspekce a kontroly neprobíhají kvůli nedůvěře. Školská inspekce i další státní orgány jsou povinny se zabývat všemi podněty. Chodí-li opakované stížnosti, chodí opakované kontroly.

I podle mne jde spíše o jednoho člověka. Ale hledala bych spíše mezi současnými žáky a jejich rodiči.

Většina bývalých žáků má na středních školách více učení a jiné starosti. Pochybuji, že plýtvali energií na poškozování základní školy a bývalé učitelky.

abc*
hodnocení

0x

Ten,kdo na vaši matku neustále podává nějaké stížnosti mi připadá velmi ''chorý''.Nevím,co vlastně všichni řeší.Na škole jsme měli taky pár učitelek ( nemyslím tím vaši matku),co zrovna za moc nestáli a všichni dneska taky žijeme.Mě osobně lidé tohoto typu připadají jako nějací nemocní jedinci,kteří se neustále o něčem potřebují hádat a vytvářet umělé problémy.Rozhodně o tom s nadřízenými diskutovat a myslím si,že když v uvozovkách po tisícáté inspekce nic nenajde,že po čase do školy kontroly přestane posílat.Vždyť to přece taky není zadarmo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]