Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli je možné se nějakým způsobem vyhnout toho, abych musel chodit na TV. Chodil jsem 3 roky na střední školu, poté jsem z osobních důvodů přešel na učňák do druhého ročníku. Vzhledem k tomu, že do školy dojíždím denně přes 30 km. TV končí v 16:15, autobus mi jede o hodinu déle. V dalším městě, kde přestupuji na jiný autobus, musím čekat další hodinu navíc z důvodu toho, že příjezd autobusu je o pár minut déle než odjezd autobusu domů. Třídní na to reagoval tak, že tam prostě chodit musím a tím to hasne. Jeho návrh byl, ať chodím na TV s jinou třídou - nemysl, jak mohu chodit na TV s jinou třídou? Logicky by se mi jejich tělocvik kryl s řadou jiných, potřebných předmětů.
Děkuji za každou radu.
logická otázka: co když příští rok bude takhle blbě končit matematika... co pak?
doplněno 18.11.12 11:44:když jsem jezdil ze školy, tak mi cesta trvala 2 hodiny - hodinu jsem čekal na přestup, autem to šlo zvládnout za 25 minut. Byl jsem naštvaný k nepříčetnosti, ale co člověk nadělá. Maximálně internát.
Taky jsem dojížděl 35 km denně. Autobus jel 15:18 a hodina končila 15:15. Za 3 minuty se to nedalo ani náhodou stihnout. Takže jsem si krásně musel počkat na další bus který jel v 17:10. Nebo zvolit variantu se 3mi přestupy a dostat se domů o 20 min. dřív. Taky mě to nehorázně štvalo, ale jinak to nešlo.
My měli TV vždy ráno od 7mi hodin. Musel jsem jet busem už v 5:03, pak čekat v jiném městě na přestup.
Nebylo to nic moc příjemného, ale přežil jsem to a když to šlo (po 18 letech) jsem v tyto dny jezdil autem. To jsme skončili v 15:15 a já už v 16:00 byl doma. Paráda - více než dvouhodinová úspora času.
Pokud to opravdu nejde zařídit jinak, požádej svého praktického lékaře o omluvenku na celé pololetí (či rok) ze zdravotních důvodů (např. problémy s páteří, či s koleny atd.). Synovi v učňáku začínal z nějakých technických důvodů v 7 ráno, což nebyl schopen na tu hodinu vstát a dojet tam, takže si takto zařídil u lékaře omluvenku, aby tam nemusel.
Tv je povinný předmět, stejně jako všechny ostatní. Absolvování Tv s jinou třídou za nesmysl nepovažuji. Má-li jiná třída Tv v době, kdy už máte volno, dá se to stihnout. (Projděte si rozvrhy dalších tříd.)
Jinak doporučuji se ve zmíněných dvou hodinách připravit na další den nebo si vzít třeba čtení apod.
Ahoj, docela cjápu Tvoji situaci, která je pro Tebe jistě nepříjemná.
V první řadě bych se zaměřil na Tvé spolužáky. Když si s nimi popovídáš, třeba zjistíš, že nejsi sám, kdo má takovéto problémy, což je myslím velice pravděpodobné, pokud vás dojíždí většina.
Přístup Tvého učitele je pochopitelný. Bohužel už nejsi na základní škole. Pro střední školu se člověk rozhodl sám ze své svobodné vůle, a proto musíš zkousnout i takovéto nepříjemnosti. Do jisté míry Tě toto pak dobře připravuje na budoucí pracovní uplatění, kde budeš muset dělat také věci, které se Ti nebudou líbit a budeš se muset podřídit. To samé dojíždění, to je Tvoje svobodná volba, snad by nebyl problém být na internátě.
Volný čas můžeš využít ke studiu, kterým se pak nemusíš zabývat doma, nebo vypracovávání úkolů, či i zábavou například na mobilu aj.
Záleží také samozřejmě na samotných vyučujících - na vyučujícím tělocviku a třídním učiteli. Pokud jim objasníš svoji situaci, třeba Tě pochopí a budeš moci odcházet z hodiny dříve. Zpravidla budeš potřebovat potvrzení od rodičů. Je to ale na jejich dobré vůli, také záleží na ředitelství školy, jestli by tento postup schvalovalo.
Pokud Ti vychází takovéto vyučování jen na jeden den, tak to hold budeš muset vydržet, jak zde už někteří podotkli, co budeš dělat, až příští rok na tyto hodiny vyjde jiný předmět?
Pokud není pro Tvůj obor tělocvik vyloženě důležitý, např. sportovní zaměření ap., můžeš se pokusit u svého lékaře vyžádat si uvolnění z tělesné výchovvy, ale k tomu musí být důvod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.