Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou školu mám zvolit?Máte někdo zkušenost?

Od: anny* odpovědí: 3 změna:

Cauky chci se zeptat ,mám jít na 6 leté gymnázium nebo na čtyřleté.To 6 leté mě torchu zklamalo neby lépe řečeno jsem se na té škole necítila úplně tak jak bych si asi představovala.je to každodenní ježdění,nový lidi atd.Mám ještě počkat 2 roky a jít až na 4 leté? Máte s tím někdo zkušenost?JÁ bych ráda gympl´už ted ,ale nejak me tenhle neoslovil co ted co mam delat prosim poradte mi nekdo dekuji . :))

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

I když půjdeš na to 4leté gymnázium, tak to budou taky noví lidi. Možná že nejsi ještě na přestup zralá. Víš, tady je každá rada drahá. Někdo šel na 6leté gymnázium, aby pak zjistil, že učení nezvládá. Další by nešel na 6leté gymnázim proto, že být 6 let na jedné škole je prostě strašně dlouhé (názor jednoho takového studenta - premianta. Prostě 6 let s jedním a tytýž kolektivem bylo protivné ). Někomu naopak toto vyhovuje - více a náročnější učivo atd. Podle mě, i když bys na 6leté gymnázium nešla, tak dveře zavřené na další studium např. i na prestižní škole mít nebudeš. A co ti radí rodiče? Asi by tě už rádi viděli na gymplu, co? Rozhodni se podle sebe, podle intuice, podle svého přání. Ty tam budeš chodit. Tak ať zvolíš dobře!

iz*
hodnocení

2x

Neposozuj školu podle vnějších jevů (noví spolužáci, dojíždění), nýbrž podle toho, co ti dá do budoucna.

Šestiletá gymnázia jsou většinou dvoujazyčná. První dva roky se věnuje větší prostor výuce jazyků, v dalších letech se pak některé předměty vyučují v cizím jazyce.

Maturita z cizího jazyka na takovém gymnáziu je vlastně na úrovni státní jazykové zkoušky, nemluvě o tom, že již v průběhu studia budeš moci získat některý z mezinárodních certifikátů.

Z takového gymnázia tedy budeš po jazykové stránce vybavena mnohem lépe než z jakékoliv jiné školy. Zamysli se nad tím, co bys chtěla dělat v budoucnu, a podle toho se rozhodni.

doplněno 18.01.13 22:07:

Oprava: Neposuzuj ...

annis*
hodnocení

2x

Já ti radím šestileté. ;) Obecně je úroveň vzdělanosti "víceletých gymnazistů" vyšší než těch, co tam jdou jen na čtyři roky. Osobně teď chodím na čtyřleté a lituju, že jsem nenastoupila dřív. Na gymplu je to fakt lepší než na ZŠ... Být tebou, využiju příležitosti být vzdělanější, mezi chytrými lidmi a dozvědět se toho víc. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]