Co je máslo?

Od: Datum: 29.10.12 15:44 odpovědí: 4 změna: 29.10.12 16:17

Dobrý den,

mohl by mi prosím někdo říct, co je z chemického hlediska máslo?

Děkuji.


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 29.10.12 15:56
 
avatar

Máslo je mléčný výrobek. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktoza).

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.10.12 15:57
 
avatar

Základem másla jsou vyšší karboxylové kyseliny,či jejich deriváty.Jedná se o kyselinu n-metyl propionovou,butanovou anebo vyšší.

JABRAKA

Ohodnoceno: 3x
 
Od: ernie*
Datum: 29.10.12 16:06
 

Řekl bych, že je to emulze vody a tuku ve kterém je dále bílkovina a laktóza.

 
Datum: 29.10.12 16:17
 
avatar

Řekl bych,že na rozdíl od rostlinných tuků,které obsahují nenasycené mastné kyseliny,má máslo,jako živočišný tuk vyšší mastné kyseliny,ale nasycené,tedy bez dvojných vazeb.

JABRAKA

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.