Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co je máslo?

Od: noviny* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mohl by mi prosím někdo říct, co je z chemického hlediska máslo?

Děkuji.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

3x

Základem másla jsou vyšší karboxylové kyseliny,či jejich deriváty.Jedná se o kyselinu n-metyl propionovou,butanovou anebo vyšší.

JABRAKA

 

hodnocení

1x
avatar majo78

Máslo je mléčný výrobek. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktoza).

 

ernie*
hodnocení

0x

Řekl bych, že je to emulze vody a tuku ve kterém je dále bílkovina a laktóza.

 

jabraka*
hodnocení

0x

Řekl bych,že na rozdíl od rostlinných tuků,které obsahují nenasycené mastné kyseliny,má máslo,jako živočišný tuk vyšší mastné kyseliny,ale nasycené,tedy bez dvojných vazeb.

JABRAKA

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]