Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyběr povolání

Od: fox* odpovědí: 19 změna:

Zdravím všechny uživale, mám dotaz:

Přemýšlím o budoucí práci a nedávno jsem viděla film Salt, zaujala mě "práce" agentky/špiona : (dávám přednost: práci v terenu (hlavně zahraničí), možnosti nosit zbraň.. - jistě jsmte všichni alespoň jendou viděli Jamese Bonda :) - tato práci by byla ta pravá :) - nemohli byste mi poradit nějakou "tajnou službu"? (v Americe např.: CIA a FBI (+ str. popis) ) + jaké školy a znalosti jsou potřebné k tomuto "zaměstnáníů? Děkuji mnohokrát.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

*smich* Prosím tě, na to zapomeň, oni si své lidi vybírají sami na základě nějakých mimořádných schopností a zajímavých kontaktů. Tvé touhy by mohla ukojit povolání jako daňová kontrolorka, kontrolorka práce neschopných, sociální pracovnice nebo policistka.

doplněno 28.10.12 12:44:

Jo a ještě exekutor, detektiv a komando v elektrorozvodných závodech. *frajer*

doplněno 28.10.12 12:51:

Chce to méně věřit tv, to, co ti tam předkládají, je jen pohádka pro dospělé, chtít žít tak, jak ve filmu je pošetilost. Svět se nehemží agenty cia a sličnými špionkami s pistolemi, to je jen fikce. Pokud jsem četla něco o lidech, co tam pracují, většinou seděli někde v podzemních kanclech a taková sranda to nebyla.

doplněno 28.10.12 12:53:

Touhu po dobrodružství ti neuspokojí žádné povolání, ta musí být v tobě a pak si cestu najdeš, ať budeš lékařkou bez hranic, archeoložkou, právničkou nebo obchodnicí.

doplněno 28.10.12 12:54:

Vždyť ti to píšu, ti si vybírají tyto služby samy, nejvíce z lidí, kteří absolvovali vojenskou školu, policejní nebo právnickou fakultu.

fox*
hodnocení

Bohužel, s tím se asi nespokojím :) - ale děkuji za odpověď.

doplněno 28.10.12 12:50:

Ještě by se mi líbilo něco jako : Zvláštní agent, ale nevím, jakou školu k tomu potřebuji..

majsterjoe*

A jak si na tom v telocviku?

zdá se že budeš potřebovat hodně trpělivosti

figurek*
hodnocení

2x

jj, nepolapitelný James Bond. V novinách byl kdysi rozhovor s jakýmsi bývalým rozvědčíkem a ten povídal, že takového sjupragenta jako je 007 by kontrarozvědka měla za pět minut.

Nechceš být radši Fantomasem? *smich*

majsterjoe*
hodnocení

0x

nejdriv si udelej stredni skolu, pak jdi na policejni akademii a pak se hlas na vyssich mistech jako vysetrovatel a pod. Kdyz to pujde dobre i ceska repulika ma tajnou sluzbu. Ale to mas opravdu par let casu.

doplněno 28.10.12 13:00:

ja nedavno videl dokument o ceskych politicich a jejich zivota.

To je zase prace ktera je stvorena primo pro me. A taky vim ze z toho nic nebude. Nemam na to ani zaludek. ;)

fox*
hodnocení

Přemýšlím nad : ÚZSI (úřad pro zahraniční styky a informace) - nevím, jestli mohou nosit zbraň.., VZS (vojenská zpravodajská služba) - vyzná se v těchto službách někdo? Poradíte mi potřebné znalosti a vzdělání?

majsterjoe*

Ale jiste. Poradim:
nejdriv si udelej stredni skolu, pak jdi na policejni akademii.
Uz mas stredni skolu za s sebou? Co ten telocvik, jak si na tom?

ftz
hodnocení

0x

Kolik ti je let?

fox*
hodnocení

16 let a studuji gymnazium...

ert*

a jaké máš koníčky a co děláš ve volném čase?

fox*
hodnocení

Sportuji, ráda si zajdu na střelnnici či zahrát paintball, koukám na akční filmy :)

majsterjoe*

Zijes moc ve snu no. Agenti nejsou jen o strileni. Ono se stava ze za cely zivot na nikoho nevystreli. A filmy jsou uplne o necem jinem. Jsou to filmy. Je to spousta papirovani a papirovani a neustale vzdelavani.

At se ti sny vyplni.

doplněno 28.10.12 13:36:

Asi spatne ctes. Nejen ja, ale i ostatni ti odpovedeli. Co chces vice!

fox*
hodnocení

Je tu někdo, kdo by mi mohl zodpovědět mé otázky?

dfs

Běžně tu na poradně tak 2-3 špióni slouží, ale asi mají polední pauzu.

*smich*

Prosím tě, neblázni, žiješ ve vysněném, virtuálním světě, který neexistuje. Tyhle věci jsi měla mít vyřešeny už před 2-3 lety a ve svém věku už mít nějakou reálnou představu o povolání. Když se o to budeš zajímat, zjistíš, že těhle lidí je co by na prstech ruky spočítal a vybírají se po známostech.

Žij mezi vrstevníky a ne u televize a počítače.

Pokud si umíněně trváš na odpovědích, tak pak nečekej, že sem těch pár lidí zabloudí, jdi přímo v době Dnu otevřených dveří na zmíněné fakulty a tam se s nimi o možnostech pobav a nějak se přibliž realitě.

martinaa*

Souhlas s Masterjoe. Žiješ ve filmu. Mám pár přátel u policie, přítel i u zásahové jednotky. U policie je to především papírování, případěn pochůzky apod. Vedení zase sedí v kanceláři a do ulic se nedostane vůbec.

URNA sice zasahuje, ano, ale je to dril, dril a zase dril. Bez jídla, spánku, tvrdý výcvik nejlepších. Psychický i fyzický, samozřejmě první, co je, musíš projít přes psychotesty. Bláznů, co by postříleli všechno na ulici, je spousta, těm ale zbraň do ruky nedají. Jsou ze velmi ostré fyzciké testy, které splní jen pár uchazečů. Samozřejmostí je nasazení kdykoli a kdekoli, přísné utajení a absolutní poslušnost a loajálnost.

Není to hra, kde dobro vítězí a frajeři jdou po střílečce do postele k krásnou kočkou a flaškou whisky.

Přiblížit se tomu můžeš přes vojenskou školu nebo policejní akademii.

doplněno 28.10.12 14:16:

URNA je Útvar Rychlého NAsazení. A jsou v něm pouze muži.

Samotná policejní škola nestačí, jak je psáno někde výše, organizace si své členy většinou vybírají samy. Takže můžeš roky makat na fyzičce, projít všemi testy, a stejně nakonec skončíš většinou v kanceláři, jako řadový policista apod. Na policisty v útvarech a jednotkách jsou kladeny daleko vyšší požadavky, než na policisty běžného typu.

doplněno 28.10.12 14:18:

Osobně myslím, že pro takovou kariéru je lepší vojenská škola.

fox*
hodnocení

Děkuji mnokrát za odpověď, ještě bych měl adotaz: Coje to URNA a můžou se do takových "skupin" dostat i ženy? Samozdřejmostí jsou fyzická zdatnost a psychická vyrovnanost.. + stačí vysoká škola se zaměřením na "policii"?

fox*
hodnocení

Mohla byste mi prosím poradit, jaká práce by nejvíce splňovala má "kriteria"?

tomas447*
hodnocení

0x

Dej si inzerát.Ona se ta nějaká FBI přihlásí. *haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]