Nejste přihlášen/a.
Bohužel teď jsem nastoupil na čtyřleté gymnázium a mám pocit, že mi učení příliš nejde. V současnosti mi vychází asi tři trojky (M,Z,NJ) a to i přesto, že v testech VEKTOR jsem měl v OSP percentil 99, v IQ testech mi vychází IQ cca 130-40 a v různých logických olympiádách jsem byl vždy nejlepší. Možná to souvisí s tím, že jsem např. při písemkách trochu pomalejší a někdy je nezvládnu dopsat celé (v M častěji), ale stejně nemělo by se mi učení dařit lépe? Doma se učím denně cca 2-3 hodiny. Díky všem za odpovědi.
Na chemii bych se určitě vykašlala, na kafe v tvém věku taky, spíš to dohnat stylem
Ovšem: přechod na gympl je vždycky hrozná darda, chce si to chvíli zvykat. Navíc máš tentokrát proti sobě rovnocenou konkurenci a učitele s nepoměrně vyššími nároky. Něco v sobě máš, doba učení je v pořádku, možná až příliš dlouhá - zvlášť jestli je to v kuse, neudržíš pozornost. Právě na soustředění bych se asi zaměřila... máš dost pohybu venku, jíš rozumně, spíš dost?
Druhů inteligence je celá řada, i kdyby ti někde vycházely krásné hodnoty, nemusí ti ostatní věci jít. Ostatně se mi dlouhodobým pozorováním nijak nepotvrdilo, že by výše IQ souvisela nějak bezprostředně se školními úspěchy... nicméně podle toho, co píšeš, by ti zrovna matika měla jít. Vcelku to vidím v tom soustředění, a to lze trénovat.
Ahoj.
Chodíš do nové školy teprve dva měsíce. Musíš si nejdříve zvyknout na nové učitele, nové prostředí, jiný styl výuky. Až si zvykneš, půjde vše lépe. Soustřeď se na přeměty, které Ti nejdou. Možná jsi příliš pečlivý, při písemných pracích vše po sobě stále kontroluješ a pak nestihneš test dopsat celý. Zkus si tedy více věřit a písemku dopíšeš do konce. V druhém pololetí už budeš zkušený "gymnazista" a známky si zlepšíš. A pokud budeš mít trojky, není to žádné neštěstí. Ne všichni musí mít samé jedničky.
Neboj, to půjde.
Piracetamol je v poradku, dokonce jej uvolnili k volnemu trhu, drive byl jen na predpis. Predepisuje se jako rekonvalescence po lebecnich traumatech, zanetu mozk. blan a podobne. 1000mg je tak silny, ze na lacno muzete vnimat, jak mate krasne vyvetrano v hlave a pamatujete si kazdou pitomost, co jste precet napr v tramvaji. Na tyto leky se nesmi pit! Doporucuji 14-denni kuru rano a v poledne jednu tobolku.
Možná si příliš pomalý a nestíháš- chce to trénovat rychlost a přesnost . Také by ses možná měl víc soustředit ve škole a nemusel by ses pak tolik doma učit.
Nespolehej, kdy jsi byl nejlepší a jaké máš testy , prostě nejsi schopen se naučit vše na jedničku a to ale není nic nenormálního. Každý prostě neumí vše na 100%. Hlavní je že sis toho vědom a tím pádem neusneš na vavřínech . A neklesej na mysli.
Při přechodu na střední je zhoršení zcela běžný jev. Některá gymnázia jsou ještě taková "prestižnější" a mají větší zátěž.
V 16 kafe moc nedoporučuji, spíš zkus v té matice trochu zrychlit - klidně počítej doma a hlídej si přitom čas. Takhle ot dělal brácha, když se učit testy na přijímačky, měl na budíku nastavenou hodinu a za pár týdnů se naučil pracovat tak, aby test za tu hodinu stihnul.
Můžeš také zkusit zelené čaje či guaranu, ale věřím, že do půlroku, max. do konce prváku, se srovnáš Nejsi sám, takové problémy má spousta studentů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.