Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat jestli není hloupé si na imatrikulaci vzít klasický společenský oblek. Někdo říkal, že si vezme jenom džíny a košili. Nechci se tam cítit hloupě. Co se vlastně takhle na imatrikulaci vlastně nosí? Předem děkuji za rady
Zdravím, a myslím si, že hloupé je spíš vzít si džíny a košili. Je to jedna z významných životních událostí, představení školy tam jsou ve slavnostních talárech a Vy vlastně slibujete na žezlo věrnost své škole. A tam by jste chtěl přijít v tom, v čem vyrazíte někde na diskotéku?
Určitě si vezměte oblek i proto, že dáváte najevo, že uznáváte význam téhle události. A budete se tam cítit dobře.
Nevím, proč společenský oblek je dnes tak zavrhován, lépe přijít kamkoli v obleku než v džínách. A nemyslete si, i takovéto věci se nenápadně sledují.
Když jsem na ní šel já, tak jsem taky váhal. Nakonec jsem si vzal komplletní oblek. Nakonec jsem za to moc rád. U vstupu do auly jsem slyšel, jak někdo volá moje jméno(a dalších asi 8), pak nám sdělili, že jsme byli, náhodně, vybráni jako zástupci studentů a při imatrikulaci se musíme představit vedení školy jako zástupci studentů - před celou aulou a kompletním vedením univerzity a naší fakulty. Takže mít tričko a džíny, tak by mi z toho nebylo úplně hej
hOnz490, asi máte pravdu. Všechno je jinak, všichni na všechno prdí. Lidé odhazují odpapdky, chlapi beze studu čurají na ulici, pejskaři nesbírají bobky. Tak dávají všichni najevo, co si o svém okolí myslí, na kolik si ho cení. Jen všichni zapomínají, že každý z nás, naprosto všichni, jsme součástí tohoto světa. Ne on a on a on, ale my!A s džínama do školy, do které se snažili dostat, nespali a před přijímačkama měli bolení a odvolávali se a dělali všechno pro to, aby se do školy dostali, to je totéž. Dávají najevo, jak na ní prdí. Teď, když už jsou součástí. Jsou kingové. Zapomínají, že tato slavnost je proto, aby si všichni uvědomili, že jsou studenti, že mají tohle výsostné právo na této škole studovat. Že jsou mimořádní. Kolika lidem se to nepodařilo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.