Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Budu zvládat průmyslovku?

Od: tomaspayer odpovědí: 7 změna:

Ahoj,je mi 15 a chodím do 9.třídy ZŠ.Rozhoduju se o výběru SŠ a potřebuji poradit.Hodně se zajímám o počítače a chtěl bych se jim věnovat i v budoucnu.Proto jsem se zajímal o průmyslové školy ,obor Informační technologie.Jak to tak sleduji tak se bojím že bych nezvládal školu,hlavně matematiku a Fyziku,jelikož jsem tyto předměty moc nezvládal ani na ZŠ.Na matematiku prostě nemam nadání,a jako na potvoru to je zrovna taková "pointa Informatiky".Za všechny odpovědi děkuju ...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Ahoj.

Souhlasím, matematika je všude. Pokud si vybereš školu, která Tě baví, určitě se s tím popereš. Dá se chodit i na doučování z matematiky. Neboj se toho, nenech se odradit. Za pokus to stojí, přestoupit na jinou školu můžeš vždycky. A nejtěžší matematika je na gymnáziu, ne na průmyslovce. Přeji úspěch.*palec*

hodnocení

1x

Programování a matematika spolu prakticky nijak nesouvisí (tomu věř, dělám programátora skoro 20 let). A středoškolská matematika je skoro všude stejná - nevybereš si. Pokud tě vybraný obor baví, jdi do toho - máš tak mnohem větší šanci uspět.

hahanaj*
hodnocení

0x

Ale matematiku budeš mít všude , bohužel té se nevyhneš- myslím, že bude dobré když se rozhodneš, proto co by tě opravdu bavilo .. Nenech se tedy matematikou odradit, určitě to zvládneš neboj .

joudic*
hodnocení

0x

no kamo, jak chces programovat bez vrozene logiky a znalosti matematiky fakt nevim :)

doplněno 23.10.12 18:33:

tim myslim.. matematika jako ucivo ok, to da nebo nabifluje kazdy, ale pockej az se zacne resit slozite programovani at uz v jakemkoli prisnejsim jazyce :)

lucius*
hodnocení

0x

Na všechny negativní odpovědi níže zapomeň, já začal programování někdy na základní škole. Odhalovat co je možné a co ne, začínal jsem kdysi v QBasicu, na škole Pascal a ASP, na vasoké pak přišel ASP.NET a pustil jsem se do C#. Teď mám 11 let praxe mimo školu v programování, ani jednou jsem pro programování nevyužil žádnou matematiku a to mám za sebou velmi rozsáhlé projekty.

Pro programování využiješ logiku a logické myšlení, stačí se pouze zamslet a pořád se tomu učit. Základem dobrého programátora je to, že umí psát kód, ví jak se pracuje s objekty a je samostatný (umí hledat na google).

Hlavně se nebát! Stačí jen se učit programovat, matika v tom nepomůže. Matika na střední je o učiteli, pokud ti to špatně podá tak se to nenaučíš. Doučování je triviální, já matiku doučil i partnerku ze zemědělky .. pokud se ti nebude v matice dařit, tak si pořiď učebnici od Petákové a zkus postupně počítat.

Pokud jsi z Prahy rád předám zkušenosti a rady.

tomaspayer
hodnocení

Všem děkuji za odpovědi a rady ... Nevzdám to! Chápu že matematika je všude,ale každý má jiný názor ... Díky :D

noviny*
hodnocení

0x

Nejdůležitější je, co tě baví. Když tě ta škola bude opravdu bavit, tak tu matiku a fyziku prostě dáš. Ale musíš se učit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]