Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dělit na nestejné díly-vzoreček

Od: fik* odpovědí: 5 změna:

jak rozdělím určitou sumu na nestejné díly,zajímá mě zda existuje nějaká pomucka.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co je obsahem tohoto dotazu? prostě jeden díl musí být menší než celá suma z a zbytek dopočtu, jaksi nerozumím, po jaké pomůcce toužíte. To by mělo smysl, kdybych třeba chtěl tu sumu dělit podle zásluh, nebo podle nějakého jiného klíče, ale takhle jen tak, bez bližších podrobností, dotazu nerozumím.

fik*
hodnocení

potřebuji zpětně rozepsat denní tržby v obchodě které jsem ztratil.Mám jen celkové měsíční sumy a z pochopitelných duvodu tyto nemohou být stejné.

mowla*

A to k oněm tržbám neexistují další (jiné) doklady? - paragony, uzávěrky kasy, denní odvody do účetnictví (pokladna,sklad)?

Pokud ne, prostě si to vymysli libovolně, jen musíš dodržet výši celkové částky za měsíc...

dzordz*
hodnocení

2x

Díly musejí dohromady dát původní celek.

hodnocení

2x

Jak praví ostatní, musí se to prostě vymyslet. Možná bych zašal tím, že bych to sozdělil na stejné sumy a pak bych to upravoval s přihlédnutím k tomu, které dny podle zkušenosti mívají větší tržbu, a taku abych někdy netrřil haléže. A pozor, abych nenapsal nějakou tržbu na den, kdy bylo zavřeno, a samozřejmě aby souhlasil součet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]