Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaderná energetika a další návazná čísla

Od: matka2deti odpovědí: 3 změna:

Prosím o co nejpřesnější (ne zmanipulované) odpovědi na téma, jak velká čísla v % zaujímá výroba el.energie za jádra na celkovém objemu výroby el. energie v ČR. Jaká jsou další poměrná čísla u vodních a OZE zdrojů. Pro ČR, nebo pokud víte server, kde bych se dohledala nějakých srovnání v ČR a se světem, děkuji za info.

Ještě prosím mi bylo uváděno, že při průletu atmosférou dopravními letadlem údajně jste vystaveni vyšší expozici záření, než k jaké dochází v našich podmínkách při používání jaderné energetiky. Můžete mi prosím upřesnit jaký zdroj toto způsobuje a v jaké intenzitě pro srvonání expozice?

Předem děkuji. Jen dodatek, některé odpovědi na téma výroba el. energie z jaderných zdrojů (adventage a disadventage - výhody a nevýhody) jsou neskutečně naivní a schematické. Takové informace jsou velmi zavádějící.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

při výrobě elektřiny z JE není bežný člověk podle mě vystaven žádnému záření, takže je jasné, že když je ve výšce několik tisíc metrů, je jeho ozáření vyšší. Podle mě se jedná o slabé ozáření od slunce, od čeho jiného taky. Za pár letu tu bude většina energie vyrobena z jádra páč ostatní zdoje nebudou (uhlí). Podíl větrných a vodních je malý,páč tu máme silný "ekologický" nekdy až ekoterorostický tlak, a nemůže se v zásadě v přírpdě nic stavět.

tahle vaše věta "Jen dodatek, některé odpovědi na téma výroba el. energie z jaderných zdrojů (adventage a disadventage - výhody a nevýhody) jsou neskutečně naivní a schematické. Takové informace jsou velmi zavádějící." je zcela nesrozumitelná, zřejmě od někud vytržená.

Kromě slunce existuje ještě kosmické záření, které ale zas tak nezávisí na výšce, naopak proniká vším a pozoruje se v bunkrech pod zemí.

Matka se na neutrina a jejich kamarády neptala...

Ono dokonce i různé čísti světa mají různou sílu záření... a někde ked se těží smolinec budou určo jiná čísla...

Nakkonec podle dotazů snad asi každý pilot dopraváku zdechne na nemoc s ozáření...

Dotaz je jinak popravdě napsán dost divně.Zvláště jeho konec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]