Nejste přihlášen/a.
Prosím o co nejpřesnější (ne zmanipulované) odpovědi na téma, jak velká čísla v % zaujímá výroba el.energie za jádra na celkovém objemu výroby el. energie v ČR. Jaká jsou další poměrná čísla u vodních a OZE zdrojů. Pro ČR, nebo pokud víte server, kde bych se dohledala nějakých srovnání v ČR a se světem, děkuji za info.
Ještě prosím mi bylo uváděno, že při průletu atmosférou dopravními letadlem údajně jste vystaveni vyšší expozici záření, než k jaké dochází v našich podmínkách při používání jaderné energetiky. Můžete mi prosím upřesnit jaký zdroj toto způsobuje a v jaké intenzitě pro srvonání expozice?
Předem děkuji. Jen dodatek, některé odpovědi na téma výroba el. energie z jaderných zdrojů (adventage a disadventage - výhody a nevýhody) jsou neskutečně naivní a schematické. Takové informace jsou velmi zavádějící.
při výrobě elektřiny z JE není bežný člověk podle mě vystaven žádnému záření, takže je jasné, že když je ve výšce několik tisíc metrů, je jeho ozáření vyšší. Podle mě se jedná o slabé ozáření od slunce, od čeho jiného taky. Za pár letu tu bude většina energie vyrobena z jádra páč ostatní zdoje nebudou (uhlí). Podíl větrných a vodních je malý,páč tu máme silný "ekologický" nekdy až ekoterorostický tlak, a nemůže se v zásadě v přírpdě nic stavět.
tahle vaše věta "Jen dodatek, některé odpovědi na téma výroba el. energie z jaderných zdrojů (adventage a disadventage - výhody a nevýhody) jsou neskutečně naivní a schematické. Takové informace jsou velmi zavádějící." je zcela nesrozumitelná, zřejmě od někud vytržená.
Kromě slunce existuje ještě kosmické záření, které ale zas tak nezávisí na výšce, naopak proniká vším a pozoruje se v bunkrech pod zemí.
Matka se na neutrina a jejich kamarády neptala...
Ono dokonce i různé čísti světa mají různou sílu záření... a někde ked se těží smolinec budou určo jiná čísla...
Nakkonec podle dotazů snad asi každý pilot dopraváku zdechne na nemoc s ozáření...
Dotaz je jinak popravdě napsán dost divně.Zvláště jeho konec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.