Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
potřebuju poradit s nějakým fakt osvědčeným a dobrým místem na tahák. Je to fakt nouzovka! =))
Já jsem si kdysi složil proužek papíru do takové harmoniky, konce jsem nechal trochu delčí a vločil do dlaně, ty konce zachutil mezi prostředník a prsteník, takže v dlani se mi vytvořila jakási miniaturní knížka, ve které jsem mohl listovat palcem..
No samozřejmě, učitel zdálky postřehl, že furt koukám do dlaně, tak na mne zařval "nehýbej se!" a šel mne zkontrolovat. No tak jsem se nehýbal, jen jsem povolil stisk, takže tahák spadl na zem, hned vedle chodidla. No poutočení chdidla, kterým jsem tahák přišlápl, neměl učitel šanci pod lavicí zaregistrovat, takže kdýž přišel, nenašel nic astrašně se divil.
Záleží jak do kterého předmětu, jestli na písemku nebo k tabuli, jaké máte dovolené pomůcky, co budeš mít na sobě... tahákologie je věda (a jen samotné vypracování taháku je vynikající způsob, jak se látku naučit).
Vystřihnout ze silnějšího papíru kruh,třeba 15 cm v průměru.
Doprostřed dát připínáček a zapíchnout zespod lavice,těsně za hranu.
Když se pak (tedy lépe,ještě před tím zapíchnutím pod lavici) odstřihne půlka toho kruhu,zbývá půlkruh,který lze šikovným otočením schovat pod lavici (zarovná se s hranou stolu) a dalším pootočením se vytočí do zorného pole studenta.
Chybí už jen popsat učební látkou,samozřejmě dříve,než špendlíme pod lavici.
Tak hodně štěstí.
Na to je neskutečně moc způsobů a lidká vynalézavost nemá hranic většinou jsem měl tahák napsaný v PC, zmenšený na písmo vel. 3 a někde zasunutý, ale dá se to napsat na lavici, na papuč, vytahovat to z pod lavice, napsat na ruku, na tužku, na pouzdro, dát si sluchátka a v mít to nahráno vlastním hlasem v mobilu...Na nástavbě jsem se ovšem na všechny způsoby vykašlal protože mi to přišlo hrozně komplikovaný a tak jsem si prostě dycky vzal jenom něco s dlouhým rukávem, měl jsem papírek kde jsem to měl napsané a ten jsem měl v tom rukávu a dycky si ho jen vytáhnul..Nechytli mě s tahákem ani jednou
vše je to také o tom, jak to člověk umí maskovat či skrýt
buss : I ten nejpřísnější učitel se dá oklamat tahákoval jsem u všech možných typů učitelů a nikdo mě neodhalil i když chodili po třídě a dívali se
Záleží na učiteli a předmětu.
Často učitelé chodí při testu mezi lavicemi, ale znal jsem i takové učitele, kteří si četli noviny a my jsme mohli opisovat přímo z učebnice. Z vlastní zkušenosti radím:
Pokud to je test se vzorci (fyzika, chemie), tak si napiš vzorečky hned ze začátku na test a po dokončení testu ten tahák přeškrtej. Jinak je nejspolehlivější si udělat heslovitý tahák ve Wordu ve velikosti 5 nebo 6 a vytisknout. Tyto taháky jsou dost malé (max. 5x4cm), takže je můžeš položit na test a přímo z nich opisovat. Učitelky to vždy přehlédnou, tahák totiž splyne s testem, takže to ani nejde poznat.
Ja mel tahak vzdy pod papirem s pisemkou. v moderni dobe jsem si to tiskl na pocitaci nejmensim pismem, to vytiskl a takto pouzival. Mel jsem to jako takovou pojistku. Vzdy od neceho neco kdy jsem si vzpomel na dalsi veci a mohl jsem psat dale. Nikdy na to nikdo neprisel.
A preci jenom, tahaky jsou porad priprava na test, nez se nepripravovat vubec a byt smireny s petkou, respektive cekat zda-li to nd nekhoo opisu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.