Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AJ - dopis - kontrola

Od: domisacekdomi odpovědí: 12 změna:

Motivační dopis přikládaný k životopisu.

Dear Sir/Madam

I am aplying for the position of Secretary for an American firm, which was advertised on 18th October in the local newspaper. I am very interested in this position.

From your advertisement, I can see that you are looking for candidates who are able to work on own initiative. My working experience includes the position of Assistantin for personal manager in company for 5 years. I have gained a lot of experience and skills. These include managing skills, organizational, planning and service skills. Patience, communicativeness and flexibility.

I am 25 years old and single. I was educated at Charles University in Prague. I pass The state exam of typing on computer. I also hold certificate of English.

For more information please find details of my qualifications and work experience in the enclosed Curriculum Vitae.

I would welcome the opportunity to discuss these and other qualifications with you.

I look forward to hearing from you.

Yours faithfully.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karjala*
hodnocení

3x
..you are looking for the candidates who are able to work on her own initiative. I was working on the position Asistant of personal manager of the company for 5 years. I have gained a lot of experience and skills, including managing, organizing planning and service skills. I am patient, communicative and flexible. I was study on Charles University. I have passed the state exam. Ten certifikát z AJ konkretizujte, ale spojení I hold je divné.
naihonn*

I was study... to má být jako pokus o vtip? *smich*

karjala*

máš pravdu, červenám se až na zadku ;)

domisacekdomi
hodnocení

Ještě se zeptám, zda by bylo dobré použít toto: I feel it would be the ideal place for me to begin my career and I believe I can be an excellent addition to your team.? :)

hodnocení

0x

Promiň, ale ta angličtina je tak příšerná, že bych se certifikátem moc nechlubila a nechala bych si to přeložit od profíka, jinak nemáš šanci to místo získat...

naihonn*

Dá se předpokládat, že dobrá znalost jazyka bude podmínkou. Nechat si to někým přeložit, to nebude dobrý nápad. Taková věc se hodně rychle odhalí. ;)

domisacekdomi
hodnocení

To je jen úkol do školy.

domisacekdomi
hodnocení

Psala jsem to převážně podle vzorů co mám v učebnici nebo vzorů od profesorky či na internetu.

iz*
hodnocení

0x

Je zbytečné opakovat, koho firma hledá. Zadavatel ví, jaké inzeráty zadával. (Motivační dopis nemá obsahovat zbytečnou "vatu".) Rodinný stav se neuvádí ani v motivačním dopisu ani v životopisu.

___ Víte, čemu slouží motivační dopis?

V krátkém formátu máte shrnout vše, co můžete potenciálnímu zaměstnavateli nabídnout. Musíte jej zaujmout hned v prvním odstavci, jinak dopis ani nedočte. Co myslíte, pozve personalista k pohovoru člověka, pro něhož jde o "vhodný začátek jeho kariéry"? Podle mne ne. Zaměstnavatelé hledají lidi, kteří již něco umí, a kteří již mají nějaké (nejlépe pracovní) zkušenosti.

___ Všechny vzory tzv. motivačních dopisů (bez výjimky!) i většina vzorů životopisů z internetu i z učebnic jsou špatné, často i s pravopisnými chybami.

__ Já bych Vám tento dopis neuznala ani do obchodní korepondence ani po jazykové stránce (při této úrovni angličtiny se i já přikláním k názoru, že by bylo lépe certifikát vůbec nezmiňovat).

doplněno 19.10.12 01:10:

Stačí si odmyslet, že jde o úkol do školy a ucházet se o inzerovanou pozici. Je nutné vědět, co je k té které pozici potřebné, a právě to zaměstnavateli nabídnout.

domisacekdomi
hodnocení

Tak teď tedy nevím jestli se mám řídit podle toho, co mám v učebnici a podle čeho to mám vypracovat, nebo ne.

Nemohli byste mi teda prosím poradit, jak to mám dát do nějaké "normální" podoby? :)

vitko*

dělal jsem CAE-úroveň angličtiny C1 a snažil jsem se dopis nebo review.apod přesně podle toho jak uvádí cambridské učebnice.Protože u té zkoušky je to prostě dané tímto způsobem a originalita se nevyplácí.Reality a zkoušky z jazyka jsou 2 úplně odlišné věci.

vitko*

ale těch informací tam máš málo,musíš napsat nejlépé v prvním odstavci něco kde si studoval,pracoval apod a v dalších něco o tobě,toto je hodně krátké,když je to úkol tak to nemusíš psát podle sebe ale prostě si vymýšlej a vymýšlej...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]