Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje dcera má již od základní školy problémy s matematikou. Například, má pouze opsat řádek a když ho opisuje tak z ničeho nic tam třeba přidá číslo 2 nebo místo plus napíše mínus. Myslím, že to není nepozornost, protože se opravdu soustředí, kontroluje si to po sobě, ale tu chybu tam prostě nevidí. Nevíte jestli to není nějaký druh poruchy učení jako je napříkald dysgrafik, dyslektik atd...? Co se s tim dá popřípadě dělat, když by měla nějaké potvrzení, bude mít nějakou úlevu ve škole?
Děkuji
Ahoj Kikko ,
Můj syn měl něco podobného - větší problémy byly s češtinou . Ve 3 třídě byl u psycholožky , která mu diagnostikovala dyslexii a dysgrafii . Museli jsme dělat nějaká cvičení, která mu pomáhala rozvíjet to, co neměl dostatečně vyvinuté . Pro laické vysvětlení uvádím , že tyto děti mají problém s tím , že jim nefunguje dost dobře spojení mozku s rukou / písemného projevu / - je to velice zjednodušené srozumitelné vysvětlení . Když jsem se syna zeptala jaké Y I se píše ve slově ryba , tak automaticky řekl Y , ale když to psal v diktátě , tak tam klidně napsal i! Ve škole měl úlevy, které mu moc pomohly a dnes studuje na prestižním gymnáziu a příští rok bude maturovat! Vůbec nepomáhá psát dokola to samé , nebo další podobné rady . Musí se tomu dát čas a trénovat dle pokynů psycholožky . Sama pak uvidíš, že se to zlepšuje rok od roku - je to dlouhodobější záležitost, ale dá se vyřešit . V žádném případě na dcerku ničím netlačte - mohlo by se stát, že se jí škola stane přítěží a nebude mít žádnou snahu , ani chuť chodit do školy!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.