Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jsem v 1.ročníku Ekonomické sš ale chtěla bych přejít na jinou školu. když jsem si dávala přihlášky na školy,jednu(na kterou bych teď moc chtěla)jsem nakonec zavrhla jen kvůli dojíždění a ted toho moc lituji. Tento obor se mi strašně líbí a chtěla bych ho studovat víc než to,co studuji teď.Vím,že tím ztratím 1 rok ale když mě srdce táhne jinam měla bych se tím přece řídit?!Nemuzu sice zaručit že tam se mi tam bude líbit ale to nejde zaručit.Poraďte mi prosím,jestli dělám správně a co si o tom myslíte.Každý mi říká něco jinného a já musím být na 100 procent(ted jsem tak na 98) přesvědčená než udělám něco tak životně zásadního předem moc děkuji za odpovědi
Zajdi se poradit se svou bývalou třídní (ze základky) - ta tě zná mnohem lépe, než současní učitelé - má tě ´přečtenou´, takže i poměrně přesně odhadne, na co máš a na co ne (vlohy, píli atd...). Mnohdy se totiž stává, že se "obor strašně líbí" jen dokud člověk neví, o co se vlastně jedná...
A "jestli děláš správně"? - tady tě nikdo nezná a neví ani, o jakýže ten vysněný obor vlastně jde...
Ano,o tom sem už také přemýšlela a máte pravdu,zajdu za ní akorát asi né teď,nejspíše by se hodně divila,že už teď myslím na přestup,takže za ní půjdu ke konci tohoto roku to mi přijde tak optimální. Jedná se o SOŠ pro administrativu-obor právní administrativa. Velice se hodí pro ty,co chtějí v budoucnosti například advokát,právník(což já býti chci).
"SOŠ pro administrativu" není pro studium práv příliš vhodná - sice tě tam naučí, jak vyplňovat tiskopisy, ale nenaučí tě studovat a nezískáš všeobecný přehled - advokát není úředník a právník nedělá (až na výjimky) administrativu - na to má právě toho úředníka... No - ale to si musíš rozmyslet sama...
Jen doporučuju za tou bývalou třídní zajít o něco dříve, než na konci pololetí - ať máš čas na jednání s druhou školou (a taky čas se připravit na případné rozdílové/přijímací zkoušky)...
Zdravím. Michelle, řiď se tím, co Tě baví a co chceš v životě opravdu dělat. Pokud v tom nemáš jasno, pak je možné, že budeš měnit školy a nebudeš nikde spokojená. Pokud Tě současná škola opravdu neoslovuje a nebaví, ztratit jeden rok a přejít na jinou, není zase taková tragedie. A nebudeš první, ani poslední. Zvaž si všechna pro a proti a podle toho, kam Tě srdce táhne víc, se zařiď. Ať se Ti daří.
doplněno 18.10.12 12:08: Není zač, rádo se stalo.
Jaký je ten druhý obor?
Jestli přestoupit nebo ne radit nebudu, to si musíte rozhodnout sama.
Ale pokud by ses pro přestup rozhodla, je škoda ztrácet rok. Podle mne by bylo lepší si zjistit, jestli je na druhé škole ještě místo a přestoupit hned. Od začátku roku uběhlo teprve 6 1/2 týdne, takže učivo se snadno dožene. Navíc nebude nutné dohánět všechno, protože všeobecně vzdělávací předměty budou na téměř stejné úrovni.
SOŠ pro administrativu EU-obor právní administrativa.
Taky už sem o tom přemýšlela ale na tuto školu se hlásí hodně lidí a mají tam plno.Nejsem zovna nejlepé seznamovací typ takže se myslím,že by to pro mě nebylo zovna nejlepší řesení přejít teď...
doplněno 18.10.12 12:07:omlouvám se za chyby,píšu moc rychle:/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.