Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam na VŠ studovat IT?

Od: qw odpovědí: 6 změna:

FIT ČVUT, FIS VŠE, nebo MFF UK?

Může někdo porovnat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucius*
hodnocení

0x

Zrovna jsem na toto téma napsal Knihu, ještě není vydaná, pokud jsi z Prahy můžu ti pak dát jeden výtisk a řekneš mi jestli ti pomohla.

Jinak k tvé otázce, IT? Uvědomuješ si co je dnes IT? IT je ve všem kolem náš od ovládání výtahů po evidenci úkolů v MS Project. Proč chceš na IT? Co bys chtěl po škole dělat? Líbí se ti nějaká konkrétní oblast? Chceš programovat, řídit projety, dělat grafiku?

Nejprve se zamysli co od toho čekáš, doplň otázku a pak chtěj radu. Takto se dočkáš jen čistě subjektivního hodnocení bývalých studentů.

qw
hodnocení

Ano, znám definici IT... Tedy, moje představa je následující: Maximum práce s PC, minimum práce s lidmi (nechci učit, nechci přednášet...). V úvahu připadá třeba programování nebo webdesign. Pokud bude vzdělání všestrannější (např. u VŠE je to navíc ekonomika a statistika) rozhodně tím nepohrdnu (nicméně informatika na VŠE bude možná poněkud amatérštější, potřeboval bych vědět, na jaké úrovni budou programátorské schopnosti absolventa a jaké najde využití). Jinak studuji výběrové gymnázium. Učivo matematiky je zde na vysoké úrovni, můj průměrný prospěch je 2- (v obtížnější matematické skupině). Učivo fyziky taktéž (tak mě tolik nezaujala, průměrný prospěch 3-, zejména proto, že jsem na fyziku kašlal). Učivo informatiky vypadá následovně: 1. ročník - MS Office, základy HTML. 2. ročník - základy programování (C#). Průměrný prospěch 1-. Poslední ročník: Teorie + opět programování, nicméně stále spíše max. na úrovni mírně pokročilého.

lucius*

Takže můj soukromý názor: FIS VŠE dá ti širší základy, kdyby tě náhodou programování nebavilo (preferovaná je Java)

Pokud se chceš věnovat programování tak FIT ČVUT.

Obecně je to úplně jedno, rozvoj programování závisí jen na tobě, co se nenaučíš sám, tak nebudeš vědět. Škola ti dá jen směr. FIT ČVUT a MFF UK bude víte programátorsky orientovaný. Na VŠE si naopak užiješ víc holek :)

qw
hodnocení

O holky mi nejde (ve studiu nemá sexualita, co dělat). Ale mohl byste porovnat obtížnost mezi ČVUT a MFF? Je třeba MFF zaměřena více teoreticky? Slyšel jsem, že je tahle škola je jen pro ty, kteří jsou skutečně geniální...

lucius*

To že je škola skutečně pro geniální je nesmysl. Zpravidla takové fámi šíří sami studenti, škola se dá dokončit jakákoliv. Pokud narazíš na zakomplexovaného profesora, který nikdy nepracoval a stejně se tváří jako mistr světa, tak ti nic nepomůže. Příklad já když jsem studoval tak jsem již pracoval a dělal jsem vedoucího vývoje v jedné firmě, v té době jsem zrovna nasazoval řízení dopravy pro ČR založené na komplexní DB od MS, stejně mě od zkoušek z databáze vyhodil profesor, kterému vadilo, že ve svém věku na škole přednáším .. u druhého jsem měl na opravu za A na plný počet bodů, aniž bych se cokoliv jiného učil.

Jinak ano, pokud se podívám na seznam studijních oborů tak je trochu více teoreticky zaměřená. Ale první 3 roky jsou školy vesměs skoro stejné. Navíc máš vždy možnost mezi školami přestoupit a nechat si uznat předměty z jiné faktulty.

goofy*
hodnocení

0x

FIM Hradec Králové (fakulta informatiky)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]