Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlustá a hnusná a blbá

Od: sarunka odpovědí: 11 změna:

Dobrý den už to bude skoro rok ,co mě spolužáci šikanují .Oni mě teda nešikanují ,jako že by mě tahali za vlasy ,bili nebo žalovali učitelce to ,s čím nemám nic společného ,ale pořád mi říkají, že bych měla zhubnout že jsem strašně moc tlustá ,dělají si ze mě legraci ,protože mi nejde učení i když se doma učím (nebo se aspoň snažím- musím se ještě starat o tři mladší sourozence) a nacív zvádím boj s akné když dám na fb nějakou fotku ,tak má komenty typu "hustý špeky, atd... . Je to hrozné , ale stydím se o tom mluvit . Chodím do devítky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

3x

Pokud nechceš, aby ti někdo hanil tvé fotky na facebooku, tak je tam prostě a jednoduše nedávej. "Přátele", kteří se ti smějí, vymaž z facebooku i ze života.

iz*
hodnocení

2x

Šikana může jak fyzická, tak psychická. Proti psychické je obrana mnohem těžší.

___ K učení: Umíš si učení rozvrhnout? Co konkrétně ti nejde? Zkoušela jsi něco změnit (postupy, dobu a čas učení, ...)?

___ K Facebooku: Proč máš účet na FB? Koho všechno máš mezi virtuálními přáteli?

Nechceš-li spolužáky rovnou odpřátelit, rozděl si přátele do skupin a posměváčkům nastav profil bez fotky, nezveřejňuj pro ně žádné statusy, ... Statusy i fotky zveřejňuj jen pro ty, kterým důvěřuješ.

Podle pravidel FB můžeš v profilu použít svou vlastní fotku nebo žádnou. Vadí-li ti komentáře k profilové fotce, vymaž všechny fotky z alba profilových fotek.

___ K postavě: Vadí ti posměšky spolužáků nebo tvá silnější postava?

S posměšky moc nenaděláš, zkus se tvářit, že nic neslyšíš. Nebo se jim se spolužáky zasměj (to je hodně těžké, ale sebrala bys jim vítr z plachet).

Vadí-li ti postava, zkus trochu upravit jídelníček (zařaď více syrové zelenina a ovoce, jogurty a tvaroh bez příchutí, ...). Vynech sladké (s výjimkou občas medu), omez sůl a koření, dávej přednost vařeným a dušeným jídlům před smaženými (to vše pomůže i při problémech s pletí).

A hodně pomůže cvičení a sport. Jak jsou staří sourozenci? Co si s nimi chodit zaběhat, zahrát badminton, nohejbal apod.?

___ Nic bych spolužákům nevysvětlovala, nestojí ti za to. Člověk, který se dokáže posmívat druhému, má v mých očích mnohem nižší hodnotu, než člověk, který má cit pro druhé a pro jejich potřeby, a který dokáže druhým pomáhat.

Píšeš, že se musíš starat o tři mladší sourozence. Ale já si myslím, že je máš ráda, a že proto snadno zvládneš i péči o ně. Líbí se mi, že doma pomáháš. U spousty dospívajících to není úplně běžné.

askmenow*
hodnocení

2x

Nejen, když tě tahají za vlasy a fyzicky napadají, ale i když na tebe útčí "jen" slovy, může jít o šikanu.

Máš ve třídě aspoň jednoho člověka, na kterého je spoleh a který je na tvé straně?

Vím, že je to asi velmi nepříjemné, ale měla by sis o tom promluvit jak s rodiči, tak s třídní učitelkou/učitelem (případně někým jiným ze zaměstnancům školy, v koho máš velkou důvěru) a klidně i se školním psychologem (každá škola nějakého má).

Vím, že je to asi těžké a nepříjemné, ale dobré na tom je, že už si v devítce. Tzn. nebudou tě trápit už moc dlouho. (I tak bys to ale měla řešit!)

hodnocení

1x

tak pokud to neni zdravotního rázu tak bys s tim měla něco dělat.. a akne snad měl skoro každy.. to zas tak k smichu neni si myslim.. je to přirozené.

eulalie*
hodnocení

1x

Neber si to nijak osobně. I jinak v životě poznáš, že spousta lidí je naprosto nemožných, ale na druhou stranu, že je pár lidí moc hodných. Za akné nemůžeš, to se časem srovná. Nedokážu posoudit, jestli jsi silnější postavy. Ale i kdybys byla, tak no a co? Hodně klukům se taková děvčata líbí, mají raději urostlé dívky než vysušené anorektické kostlivce. Hlavně že jsi zdravá, ne? Někteří lidi si musí zvedat své sebevědomí a léčit komplexy méněcennosti tím, že shazují druhé lidi. Toto je určitě případ tvých spolužáků. Nenech se tímto otrávit. Je možné, že ti něco závidějí. Podívej se na zpěvačku Adele. Je korpulentnější, ale cenu Grammy dostala, ne? No vidíš! Jediná obrana proti tomu, že se ti smějí, že si z toho nebudeš nic dělat. Že se budeš nosit s nosem nahoru (obrazně), budeš na sebe pyšná, budeš se sebou spokojená. A když budeš se sebou spokojená, tak ti ani nebudou vadit ty jejich kecy. Hodně štěstí!

promin ale z lidi kteří dělaji živou reklamu na michelin a jsou ještě na to extra hrdi tak to promin ale z takovych je mi zle.. jinak proti nim nic nemam.. ale myslim že tohle neni pro 90% lidi hezky pohled a tak taky by se pak podle toho měl člověk chovat ne? :) tak samo anorektičky..

martinaa*
hodnocení

0x

Ber to tak, že v každé třídě v každé škole v každém městě je někdo hezčí, někdo méně hezký, někdo silnější, někdo hubenější. A ti, co si myslí, že jsou lepší, to velmi rádi dávají najevo. Otázka není, proč to dělají, ale jak se k tomu postavíš ty. Protože tvé okolí si ktobě dovolí přesně to, co mu dovolíš ty, to si pamatuj:)

Pro zmírnění akné vyřaď sladké, smažené a tučné a pečlivě se o pleť starej. Pij vodu, čaje nebo minerálky.

A pokud jsi silnější - co takhle něco shodit a vytřít posměváčkům zrak?

doplněno 15.10.12 20:32:

A souhlas s Cocinkou, kdo se ti směje na FB, toho si odeber, protože to kamarád přece není, ne?;)

doplněno 15.10.12 20:43:

Miso, to je fakt... tuším předevčírem bylo ve zprávách, že se zase nějaká holka pokusila o sebevraždu, protože na FB ukázala prsa a někdo to zneužil. Co dodat..

A poslední dobou si připadám velice méněcenná, protože na FB nemám vyzývavé fotky od profíků ze studia s mejkapem a nějakým rozevlátým oblečením:D

cocinkamichalka*

Víš Marti, když vidím, JAKÉ fotky si dnešní děti dávají na facebook, je mi zle. A ne z toho, že by ty holky byly tlusté nebo ošklivé. Jde o ty "pózy", celkové vzezření... Třináctileté holčičky vypadají jako ku... *bzum*

rebeka*
hodnocení

0x

Ahoj, seš už v devítce zachvíly pudeš do jiné školy ted bych to neřešila všichni nemůžou bejt hubení. Skus svým spolužákům vysvětlit že vůbec nejseš tlustá a kdyby i v tomhles byla v posměchu svěř se někomu (mamce,tetě,sestřence,komu koliv i třeba učitelce) i když seš v devítce za chvíly pudeš na střední a budeš si myslet když to necháš bejt a nikomu to neřekneš mužeš se stím pak i v jiné škole špatně smířit. Na tvým místě bych to někomu řekla

buss
hodnocení

0x

Proč se vystavuješ na FB, když ti komentáře vadí?
Jedna věc je pohled, hodnocení sama sebe a jiných. Je to jejich názor!
Jsi tlustá? No tak zchudni, sportuj..., akné, to snad měl kdekdo.
Zlepši mínění na samu sebe, uč se . ukaž že že jsi v něčem lepší a nebreč.

askmenow*

Je potřeba rozlišovat mezi zdravým vyjádřením něčího názoru a tím, kyž někdo prezentuje svůj názor, nebo často ani ne vlastní názor, ale populární názor davu za účelem někomu ublížit, ranit ho, zesměšnit ho. Empatický a hodný člověk jistě nenapíše svému spolužákovi poznámky o jeho hustých špecích pod jeho fotografie.

Říkat oběti posměchu, že chyba je vlastně v ní, je velmi, velmi nevhodně. Ne každý je a může být hubený, je potřeba si uvědomit, že krása má různé formy a podoby. A že odlišnost nesmí v kultivované společnosti být stigmatem, nebo důvodem k posměchu a vyčlenění z kolektivu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]