Nejste přihlášen/a.
Ahoj čeká přede mnou velice důležité rozhodnutí a potřebuju nějak pomoct kam jít, abych toho později v životě nelitoval.
Rozhoduji se mezi obory: Mechanik seřizovač a ekonomika a provoz dopravy (logistik)
Co je lepší?
Děkuji za odpovědi a snad mi pomohou
PS: po vystudování my škola nabízí okamžité nstoupení do práce .
Tohle jsou dvě naprosto odlišné práce, takže podle mě volba jednoduchá. Záleží, co vás víc baví, jestli sedět u počítače, telefonovat, neustálý stres a zodpovědnost. O tom je doprava. Sice kancelář, ale fakt stresy.
Druhé je práce rukama, montérky, třeba v zimě v prochladlé dílně, špinavý.
Záleží jestli radši děláte rukama, nebo hlavou.
A já děkuji ostatním za supr doplnění. Já brala mechanika jakého znám a dispečera taky. - hodně příbuzné s logistikou.
Logistiku muze podle meho nazoru delat kazdy, kdo ovlada praci s PC, umi zvednout telefon a ma alespon zakladni organizacni schopnosti.
Serizovac musi byt manualne zrucny a sikovneho, zkuseneho serizovace si vyrobni firma bude hyckat a bude na roztrhani.
Podle mne je vetsi jistota uplatneni za slusne penize jako serizovac.
Mařenko, jak jsi přišla na prochladlou dílnu? Jestli jde o strojařskou firmu, tak musej držet stálou teplotu 20-22 stupňů kvůli rozměrům a měření. Ale jinak je pravda, že jde o úplně odlišné obory a my tady těžko rozhodneme o tvé budoucnosti. Taky neznáme danou firmu. Někde může logistik sedět u počítače a zařizovat dopravu, někde může i expedovat, takže se tak půl napůl hýbe a sedí. Seřizovač zase může sedět při programování, nebo jen seřizovat nástroje, ale je to zase různorodá práce. Taky záleží jestli programuješ NC soustruh nebo CNC centrum s 12ti obráběcíma osama. Rozhodnutí bude na tobě. Když ti nabízejí okamžitou práci, co se pozeptat a strávit tam den, abys měl představu, co která pozice obnáší?
doplněno 13.02.13 18:28:Pokud to je mechanik seřizovač, tak programování samozřejmě bude provádět přímo na mašině. V kanclu programuje technolog, pokud jím firma disponuje. Ale je pravda, že na něj se dostane z toho seřizovače. Z logistiky už moc šancí na kariérní postup není. Maximálně manažer logistiky, ale to už je o pár řádů výš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.