Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanik seřizovač nebo logistik?

Od: acnev* odpovědí: 9 změna:

Ahoj čeká přede mnou velice důležité rozhodnutí a potřebuju nějak pomoct kam jít, abych toho později v životě nelitoval.

Rozhoduji se mezi obory: Mechanik seřizovač a ekonomika a provoz dopravy (logistik)

Co je lepší?

Děkuji za odpovědi a snad mi pomohou :)

PS: po vystudování my škola nabízí okamžité nstoupení do práce .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Tohle jsou dvě naprosto odlišné práce, takže podle mě volba jednoduchá. Záleží, co vás víc baví, jestli sedět u počítače, telefonovat, neustálý stres a zodpovědnost. O tom je doprava. Sice kancelář, ale fakt stresy.

Druhé je práce rukama, montérky, třeba v zimě v prochladlé dílně, špinavý.

Záleží jestli radši děláte rukama, nebo hlavou. ;)

doplněno 13.02.13 19:21:

A já děkuji ostatním za supr doplnění. Já brala mechanika jakého znám a dispečera taky. - hodně příbuzné s logistikou. ;)

acnev*
hodnocení

moc děkuju

hodnocení

2x

Logistiku muze podle meho nazoru delat kazdy, kdo ovlada praci s PC, umi zvednout telefon a ma alespon zakladni organizacni schopnosti.

Serizovac musi byt manualne zrucny a sikovneho, zkuseneho serizovace si vyrobni firma bude hyckat a bude na roztrhani.

Podle mne je vetsi jistota uplatneni za slusne penize jako serizovac.

ladaadal*
hodnocení

0x

Mařenko, jak jsi přišla na prochladlou dílnu? Jestli jde o strojařskou firmu, tak musej držet stálou teplotu 20-22 stupňů kvůli rozměrům a měření. Ale jinak je pravda, že jde o úplně odlišné obory a my tady těžko rozhodneme o tvé budoucnosti. Taky neznáme danou firmu. Někde může logistik sedět u počítače a zařizovat dopravu, někde může i expedovat, takže se tak půl napůl hýbe a sedí. Seřizovač zase může sedět při programování, nebo jen seřizovat nástroje, ale je to zase různorodá práce. Taky záleží jestli programuješ NC soustruh nebo CNC centrum s 12ti obráběcíma osama. Rozhodnutí bude na tobě. Když ti nabízejí okamžitou práci, co se pozeptat a strávit tam den, abys měl představu, co která pozice obnáší?

doplněno 13.02.13 18:28:

Pokud to je mechanik seřizovač, tak programování samozřejmě bude provádět přímo na mašině. V kanclu programuje technolog, pokud jím firma disponuje. Ale je pravda, že na něj se dostane z toho seřizovače. Z logistiky už moc šancí na kariérní postup není. Maximálně manažer logistiky, ale to už je o pár řádů výš.

u toho mechanika neni jen programovani ale přímo obsluha cnc... ale samozřejmě mužete dělat jak obsluhu tak programovat v kanclu... což muže byt někdy taky o nervy :)...

majsterjoe*
hodnocení

0x

Vetsi uplatneni i pro budoucnost je vtom serizovaci. Ale musi te to bavit! Nejde delat skolu jen tak.

acnev*
hodnocení

Ještě si o tom zjistim trochu víc ale všemmoskrat dekuji, udelali ste mi v tom trochu jasno. :)

h0c
hodnocení

0x
Jak již mnozí přede mnou, tak i já doporučuji obor Mechanik seřizovač, který má perspektivu a řada firem ho i sponzoruje a po vyučení a maturitě mu zajistí místo. Bude-li dobrý student, může pokračovat dál ve studiu na vysoké škole a např. fa Bosch je ochotna takovéto studenty podporovat, budou-li studovat na technice – sosvel.cz/... .
Ten druhý obor je tahák pro žáky, aby škola naplnila třídy, ale po vyučení bude těžko hledat umístění, škola mu ho určitě nenabídne.

salf
hodnocení

0x

Hele já du teŤ taky na seřizovače. Je to takový typ oboru kde tě vemou u hoodně firem za moc hezký peníze aspoň tak 20 tisíc minimal ale upozorňuju tě seřizovač je těžkej obor já na něj teŤ du s jednou trojkou na vízo a bojím se maturity :DD

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]