Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ani nevíte jak se neuvěřitelně bojím mé kadeřnické praxe.. Jsem na skole 2 rokem.. Ale z dámské praxe mam nejvetsi strach.. panska je v klidu.., Ale mam panicky strach delat ukony na zákaznicích V 1.rocniku k nam pani nechodily.. ale ted.. chodi porad byla jsem i kuli tomu doma nemocna abych nemusela na damskou..
Jak mam prekonat strach.?
Jak, jak. Nebat se, jit do toho na plno. Ono sice te asi damska nebude zivit (ale nemaji kadernice na damskem vice penez?), ale ty mas byt odbornik, ty mas bbyt clovek ktery vi jake jsou trendy a co bxy komu sluselo. Ty si ta hlavni a mas z toho strach? Pak to neni asi obor pro tebe...
Proste se toho neboj. Kdyz budes cilevedoma muzes v budoucnu delat nekde v modernim a drahem kadernictvi a zakaznici(ce) za tebou budou radi chodit.
To ano ale to se boji vsichni nejenom ja.. Není příjemně když vlastně skoro nic neumíte a zákaznice po vás chce zázraky.. My se učíme na zákaznicích což mi nepřijde moc vhodné. Nemáme totiž čas si něco ukazovat. Bojím se že něco pokazím atd..
A ano , za dámské je více peněz. To je asi něco jako tréma před vystoupením v divadle .. No zítra mě to čeká.. Doufám že nic moc nezkazím
Nejhorší je, že mi nedostáváme vůbec nic ..
Když jsem byla mladá, tak jsem strašně moc toužila být kadeřnicí, jenže tenkrát to nebylo jednoduché dostat se na tuto školu. Drží mě to ještě dnes. Žádnou kadeřnickou školu sice nemám, ale našla jsem si na yutube pár videí, kde jsou různé střihy a přesný postup, jak na to. Dnes stříhám celou rodinu a příbuzenstvo, ale i sebe. U kadeřnice jsem nebyla hodně dlouho. Zkuste se podívat na nějaké video a třeba se taky zdokonalíte a ten strach bude menší. Držím palce.
Třeba tady:
opravuji: ... na youtube...
vlasy dorostou. za mlada jsem chodil k holiči jen do učňovského střediska. bylo to za poloviční cenu a ještě se bylo na co koukat.
I můj případ, dokonce jsem chodil za těmi z druháku a chválil jsem je u její šéfové, že přesně tak jsem to chtěl a že je šikovná, ačkoliv mi nadělala zuby a ruce se jí klepaly...
Ale žádný učený z nebe nespadl, prostě se do toho musí jít bez bázně a s optimismem. Držím palce, vlétněte na cizí hlavu s chutí a s úsměvem. to je důležité, vypadat dobře. Nejhorší byl zpocené dívky s vytřeštěnýma očima a strachem v nich.
Ono to půjde, kdyby jste stříhala v pánském, klidně bych vám šel pod nůžky.
Slečno nebojte se, znáte to, strach má velké oči... Mark Twain kdysi řekl, že těch věcí, kterých se nejvíce bál, tak ty se nikdy nestaly... Jinak já chodím do učňovského kadeřictví velice ráda, a to nejen z finančních důvodů, ale také proto, že se mi slečny věnují, jsou pečlivé, snaživé, a když je nejhůř, tak paní mistrová pomůže... Chodím tam pravidelně už delší dobu, a vždy jsem byla spokojená. Také někdy vidím na té slečně, která na mě "pracuje", že má trému, ale když vidí, že se hezky usmívám a "hodím" řeč, tak tréma brzy přejde. Takže hurá do toho!
Učňovské kadeřnictví je levné a každá ženská co tam jde by měla vědět, že zázrak očekávat nemůže i když vám za zády stojí mistrová a jistě by vás včas zarazila při nějakém špatném postupu. Nezkoušíte doma na rodině, kamarádkách? Já bych se vám do rukou klidně svěřila, číst snad umíte aby jste místo černé nevzala modrou barvu, stříhala bych raděj méně než více. Uvidíte, že to půjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.