Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bakalářská práce

Od: gabmul* odpovědí: 6 změna:

Prosím pěkně, musim dnes začít psát bakalářsko práci a jsem uplně zmatená, jelikož nevim jak mám začít. Má bakalářská práce se týká účetnictví. Mám kkoupeno knihy které mám použit ale nevím jak. Mám si to přečíst a potom psát z hlavy a nebo číst po kouskách a v podstatě opsat svými slovy? Jakpak jste bakalářskou práci psali vy? a citace jsou jen tehdy pokud pouziju celou větu z knížky bez změny? děkuji moc za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Udělejte si osnovu, vypište si body, které chcete v práci uvést. Osnovou se řiďte.

Odborné materiály si projděte a pište svými slovy, podloženými těmito publikacemi.

Citace jsou celé věty či odstavce z knihy opsané beze změny.

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Pokud budete psát vlastními slovy, stačí dát za odstavec čísílko a dole pod čáru napsat zdroj, odkud jste čerpala. Citace jsou doslovné opisy z publikací, píší se v uvozovkách. Myslím si, že ve své práci o účetnictví budete využívat spíše doslovné citace, protože zákon se prostě vlastními slovy přepsat nedá! Tam změníte "a" za "nebo" a hned to má jiný význam.

Hlavně! Nezapomeňte všechno správně ocitovat! Uveďte správně všechny zdroje. BP totiž na univerzitě strčí do počítače kvůli plagiátorství. Abyste se pak nedivila... :)

eulalie*
hodnocení

0x

Hlavně neopisujte odnikud, dá se to velice dobře a rychle zjistit. Ano, napište si nejprve osnovu a tu pak více rozveďte. Asi byste si z účetnictví pak měla vytáhnout něco, co více rozeberete, nebo jaké je vaše téma práce? Jen to účetnictví? Protože to je hrozně široký pojem - existuje účetnictví podnikatelů, neziskovek a tak různě, každé je trošku jiné, zkuste se zamyslet, co by vám bylo nejbližší. A když tak konzultujte s vedoucím své práce.

gabmul*
hodnocení

Název mé práce je převod daňové evidence na vedení účetnictví. Mám začít první kapitolou, kteru jsem nazvla charakteristika daňové evidence a účetnictví. Jsou to věci, ke kterým moc věcí vymýšlet nejde. v každé knížce je v podstatě o tom to same, takze upravovat svými slovy to taky moc nejde. ale pokusím se :) děkuji moc za rady. nezdá se ale pomohly :)

iz*
hodnocení

0x

Bakalářská práce musí být Vaše vlastní práce, nesmíte odnikud opisovat nebo "přepisovat vlastními slovy" (to by už nebyla Vaše práce). O tom, jak má bakalářská práce vypadat, Vás informovali vyučující, případně si najděte informace na webu školy. Budete-li v práci citovat, musíte uvést zdroj/e.

hodnocení

0x

Když opíšu jednu práci, je to plagiát. Když opisuji ze dvou, je to kompilát. Ze tří a více už je to vědecká práce.

Tohle je samozřejmě žert, a u bakalářské práce byss tím neuspěla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]