Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám takovej problém, na angličtinu máme učitelku, ze které mám prostě strach. Jakmile nám zadá nějakou prezentaci, nebo tak a mám před ní mluvit, tak se mi začnou klepat prostě ruce. Nemám strach mluvit před děckama, ale z ní mám hrozně velkej respekt a nevím jak se toho zbavit. (je mi 15 let) díky.
Buď v klidu, ona taky byla jednou dítě a z tebe taky bude jednou dospělák. Takže si pouze uvědom, že je to stejný člověk jako ty. Hlavu ti neukousne, bít tě nemůže, tak v klidu. Třeba se na ní podívej, všimni si nějakého detailu a přemýšlej pouze nad ním během výkladu. Třeba že je rozcuchaná, má křivě nalíčené obočí, rtěnku, hroznej outfit a podobně. Nenech se rozptýlit pouhou přítomností, v budoucnu bys s tím měl dost možná problém a budeš se hůř sám prosazovat. Jsme jen lidi, všichni okolo jsou jen lidi. Jedna hlava, jedno srdce, jedna pusa, dvě nohy a dvě ruce ... tak klid
Třeba o přestávce, nebo, když uvidíš učitelku, jak jde třeba už domů, klidně ji zastav a řekni, že ji chceš říct, co tě trápí, aby tě chvilku vyslechla. No a řekni jí, že se jí bojíš, že máš strach před ní mluvit. Uvidíš, že se usměje a bude vlídnější. - pt
PT, jistě to myslíš dobře, ale umíš si to představit v praxi? Já ne, a to jsem byla dost odhodlaná... Jinak ono to samozřejmě pomůže - ale vytvořit takovou situaci, aby působila přirozeně, je dost těžké.
Neradilo se vždycky, "když máš před někým vítr, představ si ho, jak sedí na záchodě"?
Postav se tak, abys ji neviděla, a mluv k někomu, ke komu se ti mluví dobře. Holt to chce větší přípravu, ale zase je to skvělý trénink
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.