Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach z učitelky

Od: baruna* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

mám takovej problém, na angličtinu máme učitelku, ze které mám prostě strach. Jakmile nám zadá nějakou prezentaci, nebo tak a mám před ní mluvit, tak se mi začnou klepat prostě ruce. Nemám strach mluvit před děckama, ale z ní mám hrozně velkej respekt a nevím jak se toho zbavit. (je mi 15 let) díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

2x

Buď v klidu, ona taky byla jednou dítě a z tebe taky bude jednou dospělák. Takže si pouze uvědom, že je to stejný člověk jako ty. Hlavu ti neukousne, bít tě nemůže, tak v klidu. Třeba se na ní podívej, všimni si nějakého detailu a přemýšlej pouze nad ním během výkladu. Třeba že je rozcuchaná, má křivě nalíčené obočí, rtěnku, hroznej outfit a podobně. Nenech se rozptýlit pouhou přítomností, v budoucnu bys s tím měl dost možná problém a budeš se hůř sám prosazovat. Jsme jen lidi, všichni okolo jsou jen lidi. Jedna hlava, jedno srdce, jedna pusa, dvě nohy a dvě ruce ... tak klid *pivo*

hodnocení

0x

Respekt z kantora není nic šaptného a v dnešní době je to i poměrně vzácný jev.

Nicméně k otázce - zkus si uvědomit, přijít na to proč tomu tak je. Udělaly jste si s učitelkou něco, nebo máte nějaký konflikt?

Pokud příjdeš na podstatu problému, můžeš ho hravě vyřešit, jinak ne.

pt®
hodnocení

0x

Třeba o přestávce, nebo, když uvidíš učitelku, jak jde třeba už domů, klidně ji zastav a řekni, že ji chceš říct, co tě trápí, aby tě chvilku vyslechla. No a řekni jí, že se jí bojíš, že máš strach před ní mluvit. Uvidíš, že se usměje a bude vlídnější. - pt

sargo*
hodnocení

0x

PT, jistě to myslíš dobře, ale umíš si to představit v praxi? Já ne, a to jsem byla dost odhodlaná... :) Jinak ono to samozřejmě pomůže - ale vytvořit takovou situaci, aby působila přirozeně, je dost těžké.

Neradilo se vždycky, "když máš před někým vítr, představ si ho, jak sedí na záchodě"? :-D

Postav se tak, abys ji neviděla, a mluv k někomu, ke komu se ti mluví dobře. Holt to chce větší přípravu, ale zase je to skvělý trénink :)

lucius*
hodnocení

0x

Jestli jsi z Prahy můžu ti dát knihu Zvládněte Stress metodou inner game, právě jsem ji dočetl :) Pro tebe bude ideální.

iz*
hodnocení

0x

Proč z ní máš strach?

baruna*
hodnocení

protože na mě má občas takový divný kecy a strašně mě přede všema ztrapňuje a bojim se toho, co řekne třeba zítra, ale to není jenom kvůli tomu, podle mě si na mě zasedla a nevim proč..

hodnocení

0x

Zkus si ji představit v nějaké méně důstojné situaci, třeba když před myší leze na židli a ječí, nebo nahatou, nebo tak něco.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]