Nejste přihlášen/a.
Dobry odpoledne.Chtel bych se zeptat a popripade poradit,zda-li nekdo nevite,kdyz jsem z urciteho duvodu nesel k ustnim zavereckam na stredni skole,ukoncil jsem studium a sel pracovat .Po 5 letech jsem musel na operaci patere a mam invalidni duchod,takze mam v podstate cas si dodelat vzdelani.Jenze muj problem je ,ze nesmim dlouho sedet a mel bych zajem o dodelani skoly pres NSK nejlepe bez dochazky ci dalkove .mate nekdo zkusenost s tim dodelani Vyucniho listu ohledne moznosti NSK,nebo je-li i jena moznost dodelani skoly,kdyz mam vysvedceni z kazdeho roku? dekuji za rady a informace je to pro me dost dulezite
no ucil jsem se na automechanika, pak jsem delal 3 roky ve fabrice na nabytek JITONA a pak jsem delal rok hutnictvi ve Slejvarne .jde o to ,ze sam nevim co by me v tydle spatnej dobe bavilo a jeste aby me to uzivilo..takze vyhrazen pro urcitej obor momentalne nejsem..
Tak u těch automechaniků máte zatím smolíka, tam úplná kvalifikace, která by umožnila získání výučního listu není (teda pokud byste neměl ambice na autolakýrníka).
Lepší je to u slévárenství, tam by prostor byl. Jukněte semka
u toho dřeva by to taky šlo, ale tam by to asi chtělo ještě lehce doplnit trochu znalostí ze stavebního truhlářství (předpokládám, že nábytkáře byste dal bez problémů)
a mohl bych se jeste zeptat,nejak se nemuzu vlastne docist co se tyce ohledne toho systemu NSK..kdyz pri jakem koliv oboru zlozim ty dotycne kvalifikacni zkousky,tak pote musim jeste absolvovat na prislusnej skole zaverecne zkousky? rozumim-li tomu dobre mimochodem moc dekuji za vsechny tyto informace a doufam,ze najdu dost odvahy a strachu dodelat si tu skolu nejlepsim zpusobem.
ja vam mockrat dekuji za vse,jen jeste posledni otazecka..co se tyce tech kvalifikacek,tak se to provadi v podobe ustni,ci testem? A jak to je stema urovnema? ta 3 je koukam u vetsiny oboru.a jestli je nekde nejaky cenik za ty kvalifikace a ,jestli kdyz si jich udelam vic,tak se nejak nemuseji po urcite lhute znova albosolvovat, jako je tomu u ruznych Svareckych prukazu a pod..a jestli jsou tyto kvalifikace popripade dostacujici pro zamestnavatele pri hledani prace..dekuji mnohokrat za veskerou venovanou ochotu,rady a cas!
Zdravím, nějak jsem nestíhal. Máte spoustu dotazů a odovědi alespoň na některé z nich byste mohl najít třeba na webu vzdelavaniaprace.cz pokud by tam bylo všechno co slibuje.
Forma zkoušky je vždycky popsaná v hodnoticím standardu, takže když kouknete na ty odkazy, co jsem dával minule, rozkliknete si hodnoticí standard k jednotlivé kvalifikaci, tak tam je z čeho a jak vás zkouší.
Úrovně odpovídají rámcově tak, že 3 je výuční list, 4 maturita.
Ceník zkoušek nikde není. Kdysi se ve standardech uvádělo rozmezí cen, ale teď už je to na dohodě se zkoušejícím, takže když si najdete nějakou autorizovanou osobu, tak záleží na tom, za kolik bude ochotná zkoušet. když bude mít víc lidí, nejspíše bude cena nižší.
V současnosti jsou kvalifikace platné stále, je to jako ten výuční list, takže tam omezení dobou není, ale prý se uvažuje o tom, že někde by mělo docházet k periodickému přezkušování (ale zatím to není).
A jeslti budou kvalifikace dostačující pro zaměstnavatele, to se ptejte jich. Zatím se jejich zástupci hrdě prsí s tím, že právě proto soustavu budují, protože nemají důvěru v počáteční vzdělávání, takže by měli být nadšení z držitelů osvědčení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.