Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, připadám si hloupě když pokládám tuhle otázku, ale moc bych potřeboval poradit od někoho kdo má zkušenosti s tím jak se nejlépe připravit na školu.Chtěl bych studovat právo a ted mě čeká maturita z elektro průmyslovky.Mám tyhle otázky
Jak se připravit na přijímací testy?
Platí nebo bude se platit školné?
Jaké je uplatnění práv v dnešní době?
Mám šanci s průmyslovkou?
Děkuji za rady a pokud je to nemístné na téhle stránce tak se omlouvám.
Budete-li mít maturitu, tak se můžete teoreticky hlásit na každkou školu. Doporučuji si koupit knihy - jak se dostat na práva (nebo tak nějak podobně), případně se poptat na univerzitách, jestli nemají vzorové otázky k přijímacím zkouškám. Některé školy dělají přípravné kurzy, ale o těch právech nevím. Vím jen, že je dělají veterina a lékařské fakulty. Jako právník se můžete uplatnit různě. Vzpomeňte jen např. pana Jahelku, nejen že je právník, ale k tomu ještě i zpívá... No právníků je taky asi hodně, doporučuji si najít brigádu v právnické firmě už během studia. Co se školného týká, tak to zatím nikdo nic neví. Ale nemělo by to být školné, ale zápisné.
Dobrý den,
pokud si dobře pamatuju, přijímačky na práva na UK se dělaly z všeobecného přehledu a z testů logického uvažování. Hodně se objevovaly otázky na výrokovou logiku, pak tam byly části textů a jejich porozumění. V Brně to bylo podobné, oboje byly od Scia, v Olomouci byl test více znalostní. Myslím, že tam byl i test z cizího jazyka. Existují kurzy přípravy na přijímačky na práva, ale nemůžu hodnotit kvalitu, protože jsem tam nechodila. Co se týká uplatnění, tak je sice právníků hodně, ale pokud budete šikovný a už při škole si budete dělat praxi v oboru, neměl byste mít po skončení školy problém najít slušné místo. S průmyslovkou šanci máte, jeden z mých kamarádů šel na práva taky z průmyslovky. Myslím si ale, že to budete mít o něco těžší než gympláci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.