Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udělala jsem chybu při výběru školy?!

Od: janinka65 odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, potřebuju se svěřit a pomoct...

Jsem v prvním ročníku čtyřletého gymnázia. V 9ce jsem se rozhodovala mezi ekonomickým lyceem a gymnáziem. Nakonec jsem se rozhodla pro gymnázium. Všichni říkali, že to bude složité, že se budu muset hodně učit. Ale já se za celý půlrok neučila vůbec. Možná jsem se naučila na dva testy z biologie, ale jinak nic. Vůbec nejde o to, že bych se nechtěla učit, ale o to, že se nemám CO učit... Začínám mít strach, že jsem si školu vybrala špatně. Mám strach, že se za ty 4 roky vůbec nic nenaučím a že mě nevezmou na VŠ. Rodiče říkají, že na VŠ vezmou s prominutím každého blbce, ale to si nemyslím... Mám strach, že i když bych se na VŠ dostala, tak bych tam plavala v učení. Jak to vubec chodí? Je to složité? Udělala jsem velkou chybu, že jsem šla na gympl? Ještě je teoreticky možné, abych přešla na to lyceum, ale rodiče by určitě nebyli vůbec pro a hlavně těžko říct, o jak moc bych si pomohla... Na tom gymnáziu je hlavně PŘÍŠERNÁ angličtina, lépe řečeno ta učitelka...Angličtina v dnešní době je to vedoucí, na čem mi záleželo ze všeho nejvíc, myslela jsem, že na gymnáziu by měli být dobří učitelé, ale moc spokojena nejsem... Co mám dělat?!...

Děkuju moc ..

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lyceum je gympl pro hloupé, tak se tomu u nás říkalo...

iz*

Souhlasím, jestli jde tazatelce učení, měla by zůstat na gymnáziu.

hodnocení

0x

Pokud Ti skola nevyhovuje, tak jedine zmenit. Cim drive tim lepe.

Promluv si o tom s rodici, rekni jim to, co jsi napsala zde a zkuste spolecne vymyslet reseni.

Rodice musi pochopit, ze nez chodit na skolu, ktera Ti nic neda, naopak Te pripravi akorat o cas (a iluze), tak je skutecne lepsi zacit jinde a klidne od zacatku.

askmenow*
hodnocení

0x

Ahoj, moje rada je: pokračuj ve studiu gymnázia. Pokud je úroveň toho tvého skutečně tak špatná, přejdi, ale ne na lyceum, ale na jiné gymnázium. Výhodami je, že 1. budeš mít vystudované gymnázium, což vřele doporuřuji všem, co chtějí na VŠ, a zároveň nepřijdeš o půl roku předmětů lycea, nebudeš muset dohánět a dělat rozdílovky.

Jinak náročnost VŠ (studia a přijímaček): Je to škola od školy, záleží, kam se budeš hlásit.

fidonet*
hodnocení

0x

Janinko: 1 rok je síto na špatné studenty a hlavně, aby se srovnaly rozdíly mezi žáky 9.tříd z lepších a horších škol. Pokud chceš přejít máš na to termín, pokud vím do 15.3, kde si zašleš ten registrovací papír, který se použil při zápisu na gymnazium. Tedy za předpokladu, že Tě na Lyceu vemou. Jde taky o to jaké Lyceum bys zvolila s výhledem na jakou VS. V kazdém případě, na většinu humanitních oborů stačí i vědomostí z gymnázia. Ja samozřelmé, že lékařské lyceum Ti při přijímačkách na Lékařskou fakultu VS dá asi více, ale i to je dle mým informací neprůkazné. Nenapsala jsi na jaké VS míříš. Na některé je uplně jedno jakou máš školu, stačí i maturita ze zahradnictví a pak se dobře nachystat na příjimačky dle doporučené literaturyvysokou školou. Věř, že vím o čem mluvím. Ale takhle samozřejmě nepostupuj. Angličtina. No přiznejsi. Je špatná učitelka, nebo to jen tobě tak moc nejde? Tím neříkám, že by to nakonec nemohlo být jen neschopnou učitelkou, která nemá moc pod čepicí. Znám desítky lidí co s nejhorším gymplem z našeho města mají dva doktorské tituly. Všechno jde, jen to nehrotit. Pokud opravdu ani 2.gymnázia Ti nebude přinášet žádné nové poznatky zvol jinou školu, nebo jsi třeba velmi nadaná a inteligentní, a pak lze udělat školu ve zrychleném studiu a jít rovnou na VS. Ale o takových lidech jen slýchám z vyprávění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]