Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita na gymnáziu a co dál?

Od: dandule* odpovědí: 5 změna:

Zdravím a žádám o radu.

Jsem na čtyřletém gymnáziu a pokud se zadaří, tak v květnu odmaturuji (čeština, angličtina, právo, psychologie). Můj problém je v tom, že nevím, co po maturitě. Když jsem se v 9. třídě na gymnázium hlásila, byla jsem naprosto přesvědčedná, že si chci udělat minimálně jednu VŠ. Teď se mi do toho vůbec nechce a moc toho lituju. Nejraději bych po maturitě hned začala pracovat, ale copak mě někdo zaměstná? Máte někdo zkušenosti se sháněním práce jenom s maturitou z gymnázia? ...Chci jít tedy cestou nejmenšího odporu, studovat nějakou VŠ nebo VOŠ dálkově a pokud možno jenom bakalářké studium (3 roky). Vzhledem k předmětům, z kterých budu maturovat bych se ráda zaměřila na nějaký humanitní obor.

Víte tedy někdo o něčem takovém, co by se dalo studovat v Praze, dálkově, na 3 roky a bylo by to humanitně zaměřené?

Budu moc ráda za vaše odpovědi, názory a návrhy.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ne...s gymnaziem Vas opravdu tezko nekdo zamestna, maximalne v Lidlu u pokladny.A tezko se tomu muzete divit, co si budeme povidat, gympl sam o sobe, bez dalsi skoly je prakticky k nicemu, kazdy absolvent prumyslovky je v lepsi pozici nez Vy.
Pokud na VS mate, udelejte si ji...a teprve pak shanejte zamestnani.Na druhou stranu, dnes to ani s VS nebudete mit vubec snadne.
dandule*
hodnocení

S tím, že mě nikdo nezaměstná pokud mám jenom gymnázium jsem smířená. Spíš mi jde o to, jestli existuje nějaká škola, jak jsem se ptala na konci svého dotazu.

mowla*
hodnocení

0x

Běž na výšku a něco, co tě baví, se nauč dobře, máš perspektivu, že se tím budeš pár desítek let živit - nespokojených, málo vzdělaných a špatně placených administrativních pracovnic je všude tři pr... - vlastně šest půlek...

sargo*
hodnocení

0x

Určité znechucení ze školy je po těch letech běžné, ale nutno vzít v úvahu, že VŠ je něco úplně jiného - stylem výuky, obsahem, přístupem ke studentům... časovými možnostmi... neříkám, že vždycky nutně lepší, ale rozhodně jiné :-D Potkáte tam zase zcela nové lidi a budu vám zcela novým způsobem blízcí. Myslím, že by byla škoda se o to připravit, pokud máte možnost. Koneckonců, odejít z té školy nebo přejít na dálkové se dá vždycky :) A k řadě VŠ se dá pracovat, pokud se vám povede si slušně sestavit rozvrh.

Člověk by rád moc věcí, ale jak jednou z toho kolotoče vyskočíte, špatně se nastupuje zpět. Je mnohem lepší zatnout zuby a přemoct se ke studiu, než za pár let zatínat zuby nad šéfovou v čistírně, kde budete skládat prostěradla, a která nad vámi bude ohrnovat nos a nebude se umět sama ani podepsat. ;)

doplněno 08.10.12 21:58:

Pokud se chcete osobně přesvědčit, jak je to s prací špatné, běžte alespoň na jazykovku. Pokud navazujete po maturitě, zůstává status studenta, jazyky se hodí vždycky a pracovat se při ní dá též mnohými způsoby, ehm, chtěla jsem říct, běhat po těch nabídkách práce, odkud vám stejně většinou podruhé neodpoví. ;)

askmenow*
hodnocení

0x

Projdi si obory, které nabízí FF UK, FHS UK, FSV UK, Teologické a podoné fakulty.

Jinak tě klidně zaměstnají někde i po gymplu, je to blud, že s maturitou z gymplu tě nikdo nezaměstná. zaměstnají tě stejně, jako člověka s maturitou třeba z obchodky atd. Jen nemůžeš hledat v oborech, které vyžadují nějaké jó znalosti, strojírenství, a tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]