Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bohužel nedodělal jsem učiliště. Kamarádí mi rádi, že si mám udělat aspoň řidičský průkaz sk.B, že je to jak druha škola a říkají, že hned budu u zaměstnavatele vypadat jinak. Mají pravdu? Děkuji moc!
Řidičák je dneska vlastně součástí kvalifikace pro spoustu profesí, mnohé jeho vlastnictví (a schopnost aspoň nějak řídit) v podstatě předpokládají. Takže pokud si řidičák uděláš, určitě neprohloupíš...
Na druhou stranu - protože dneska má řidičák skoro každý, nebudeš tím pro potenciálního zaměstnavatele nijak výjimečným, rozhodně si vzdělání doplň i v jiných oborech...
Ale hloupost. Preci je spousta zamestnani kde ten ridicak proste potrebovat nemusis. Dale spousta lidi ma z rizeni strach, nelze to srovnavat s gramotnosti prace na PC, kde se clovek jen musi neco naucit.
Řidičák si zaručeně udělej, ten se Ti nikdy neztratí. Syn si udělal všechny, které mohl /v rámci učňáku/, dokonce i na kombajn. V životě ho sice zatím nikdy neřídil, ale kdo ví, kdy se mu to může hodit?
Jinak se mýlíš. Řidičák, to není druhá škola. Pokud jsi nebyl schopen dodělat učiliště, nemáš prostě žádné vzdělání. Jenom základní. A dnes se na to hodně hledí, abys měl aspoň pořádný učňák.
Nemáš vlastně vůbec nic. A podle toho počítej se zaměstnáním. Nic pořádného, nic odborného, jenom nějaké pomocné práce s nevalným výdělkem.
Proto bych byla proto všemi deseti, abys vzal rozum do hrsti a ten učňák si dodělal. Snad na to máš - co je na učňáku tak těžkého? A uvidíš, že budeš životem proplouvat líp, než když nebudeš mít vůbec nic.
Jeden takový "záklaďák" byl u nás. A chlapi se mu smáli, že KOPE ZA TELECOM! Tak o tom pouvažuj. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.