Nejste přihlášen/a.
Ahoj nevíte jak omluvit dlouhodobé příchody už jsem začal ,ale nevím jestli stačí važený pane ředitely omluvte pozdni prichody o 5-10minut ...
Na googlu jsem bohužel nic nenašel.. díky
Omluvenka
Místo, datum
Vážený pane řediteli,
omluvte prosím mého syna Jméno Příjmení, žáka třídy 1. A.
Jméno bude na první vyučovací hodinu docházet o 5 až 10 minut později kvůli (důvod ve 3. pádě). Pozdější příchody budou trvat do datum včetně.
Děkuji za pochopení.
Jméno Příjmení (čitelný vlastoruční podpis matky nebo otce)
Adresa
Tel.:
E-mail:
___ Možné důvody (uvádím ve 3. pádě): - návštěvám lékaře (injekcím) - pravidelným laboratorním kontrolám - rehabilitaci (toto už by škola omluvit nemusela, RHB lze navštěvovat i odpoledne) - dopravě (uvést dobré argumenty; Doprava do školy je věcí žáka, škola nemusí přihlížet k tomu, že žák musí brzy vstávat.)
[Můžete zkusit i jiný důvod, ale dlouhodobé pozdní příchody škola pravděpodobně uzná jenom ze zdravotních důvodů. Dopravu snad jenom v případě, že si žák učivo vždy okamžitě doplní, že se nebude vymlouvat na nepřítomnost.]
___ Poznámka: Označení "Věc:" se dnes nepoužívá (jde spíše o nadpis).
doplněno 05.10.12 00:00:V textu omluvenky jsem 2x použila slovo datum. Nahraďte je konkrétním datem, měsíc vypište slovem. Mezi dnem a měsícem musí být mezera.
Příklad: 5. října 2012
Sepiš něco, co by mohlo být to ono, a hoď to sem, opravíme chyby a doladíme celkové vyznění.
To si myslím stačí, i když nevím, jestli nebude vyžadovat důvod nebo alespoň časové ohraničení těch příchodů... ale to už se domluvíte
Vážený pane řediteli, omluvte, prosím, pozdní příchody Ignáce Stínohlava.
Bude do hodin chodit o 5 - 10 min. později.
Děkuji
podpis
Datum
Vážený pane řediteli,
prosím o omluvení pozdních příchodů žáka Ignáce Stínohlava.
Na první hodinu bude chodit o 5 - 10 min. později.
Děkuji
podpis
Datum
doplněno 04.10.12 21:02: Obecně kolonku "věc" bych tam asi vůbec necpala A důvod by to chtělo. Jestli to bude jako u nás, dozvíš se ovšem, že máš a) jezdit o autobus dříve b) končit trénik dřív c) trhnout si nohou.
... o omluvení pozdních příchodů žáka X.Y. z důvodu špatného autobusového spojení.
Minimálně bych tam doplnil nějaký rozumný důvod (špatné dopravní spojení, vrozená indispozice k rychlé chůzi...)
Prostě něco takového - akceptovatelného...
- špatné dopravní spojení, nevhodná dopravní obslužnost, nešťastné řešení dopravních spojů, odlehlost bydliště a s tím spojené dopravní problémy...
Takže např. pod věc..
Důvod: Špatná autobusová doprava ..? Vím nic moc ,ale jak říkám na sloh jsem levý
Věc: Žádost o..
Teprve v samotném textu začít Vážený pane..
No a ten důvod by se fakt hodil, nejlépe oprávněný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.