Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůbec fyziku nechápu

Od: aneta311* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

jsem teď prvním rokem na šestiletém gymnáziu. Problém je v tom, že jsem hrozně pozadu ve fyzice. Už na základce jsem s ní měla problémy, vůbec jsem nechápala, v hodinách jsem nevnímala a na testy jsem si psala taháky - fyziku jsem nesnášela a nebavila mě. Až teď ("trochu" pozdě) jsem zjistila, že ve fyzice nemůžu postoupit dál, když nebudu umět základy. Když si to shrnu, nezapamatovala jsem si z fyziky vlastně nic a tak je pro mě teď těžké začínat vlastně od začátku, když všichni ostatní tomu rozumějí a pan učitel počítá s tím, že základy umí všichni. Zanedbala jsem celý rok, takže jediné, co si tak pamatuju je průměrná rychlost vozidla (čas/dráha).

Chtěla bych s tím něco dělat, ale sama se to všechno naučit nedokážu, prostě to nechápu. Učitele se ptát nechci, zaprvé by si myslel, že jsem úplně neschopná a zadruhé by to vysvětlování zabralo dost času. Možností je taky doučování... Co byste na mém místě dělali vy?

Předem děkuju za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

psyche*
hodnocení

4x

Pokud nechceš mít do budoucna problémy s učivem fyziky na gymplu,tak se základy douč.Fyzika není jen o ,,dráha/čas".

Je to velice zajímavý předmět -optika,termodynamika ...atd atd.Podle mne bys měla oslovit někoho,koho fyzika baví,rozumí jí a umí to vysvětlit tak,abys to byla schopna pochopit.Lze toho spoustu zjistit na netu.Hledej co konkrétně potřebuješ a najdeš vysvětlení.Najít si někoho,kdo tě to doučí - nejlepší je kamarád ,kamarádka,bývalý kantor...

a toto by mělo hodně pomoci: fyzikaonline.cz/...

radek.jandora.sweb.cz/...

fyzika.net/...

e-fyzika.cz/...

walter-fendt.de/...

ladaadal*
hodnocení

3x

Syn měl podobný problém s chemií. Kontaktovali jsme bývalou učitelku chemie, když jsme ještě chodili do školy a domluvili mu s ní doučování. Během měsíce se mu známky zvedly o 100%, takže to bylo super. Zkus se pozeptat, zda nemáte známou fyzikářku/ře. Jinak jedině učitel, který vás učí.

hodnocení

1x

Rozhodne doucovani (samozrejme, pokud o to stojis).

Pozitivni vysledky doucovani jakehokoliv predmetu jsou letama overene.

manasek*
hodnocení

0x

Osobně doporučuji se buď poptat rodičů, jestli nemáš nějakého fyzikáře v okolí nebo se zeptej někoho z tvých spolužáků, kdo učivu rozumí, jestli by ti nebyl ochotný pomoci dohnat látku a sám si zároveň může opakovat na test ;)

buss
hodnocení

0x

fyziku jsem nesnášela a nebavila mě.

no a v tom to je, nemohu se naučit něco, k čemu mám odpor! Buď chceš, nebo nechceš, neprotiv si to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]