Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkové studium, na co všechno můžu jít?

Od: dalkovystudent odpovědí: 2 změna:

Ahoj, na co všechno můžu nastoupit dálkově jako na střední? Mám dva absolvovaný ročníky sš a jsou to čtyři roky, co jsem vypadl ze školy.
Takže znova čtyry roky nebo můžu dodělat?
Jazykovka by se mi hodila.. je mi 24 let...A psychické problémy, které mi zamezovaly ve studiu, už jsou pryč.

Děkuji za odpovědi

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stačí si vybrat vhodnou školu a obor, absolvované ročníky se uznávají, v případě rozdílných předmětů se konají rozdílové zkoušky. Pozor na individuální vzdělávací plány, studium často končí neúspěchem.

iz*
hodnocení

0x

Nejschůdnější by bylo obrátit se na nedokončenou školu a tam se domluvit o možnostech jejího dokončení.

Tato škola by Vám uznala v plném rozsahu již absolvované ročníky a nemusel byste skládat rozdílové zkoušky.

Zvolíte-li jiný obor, bude záležet na tom, kolik společného má s původním oborem. Podle toho se Vám uzná část studia a stanoví, z čeho budete muset složit rozdílové zkoušky.

Pokud byste zvolil hodně odlišný obor, bylo by pravděpodobně snazší začít znovu od začátku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]