Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostihová škola a veterina

Od: ver14 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,
jsem v osmé třídě na základní škole a přemýšlím kam na střední. Bydlím v Praze a chtěla bych jít na veterinu. Vím, že je několik veterinárních středních škol, ale rodiče tak nějak nesouhlasí s tím, že bych šla na internát. Myslíte, že je možné z dostihové školy v chuchli (obor: Chovatelství se zaměřením na dostihový sport) pak jít na vysokou školu veterinární? Od 3. ročníku tam je i předmět veterinářství... Jediné co zde mají napsáno je:
"Absolventi, kteří úspěšně vykonali maturitní zkoušku, mohou žádat o přijetí na vyšších odborných školách nebo vysokých školách převážně zemědělského zaměření."
Na koni jezdím už cca 3 roky a něco, takže to není jen momentální "nálada", že by se mi zalíbili koně ;).
Mám na to, když jsem teď měla průměr 1,47? :(.. Nebo na tohle všechno mám radši zapomenout? :(..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když si budeš věřít a opravdu o to stát, zvládneš to. Pokud je to opravdu Tvůj sen, jdi za tím, i když Ti rodiče nevěří (možná jim vadí jen ten internát, ale pokud bydlíš v Praze, tak by se to dalo nějak vyřešit, ne?)

Jinak s tímto průměrem by ses tam měla určitě dostat.

Moc držím palce, je to moc hezká práce!

P.S. Knížky To by se zvěrolékaři stát nemělo od Jamese Herriota patří k mým nejoblíbenějším!

pb®
hodnocení

0x

Nemyslím, že by učiliště v Chuchli připravilo člověka na studium na vysoké škole. Všeobecně se na vysokou školu jde nejlépe z gymnázia. Pokud jezdíš už 3 roky, tak to pořád je momentální nálada a s takovým průměrem bych na kydače hnoje vážně nešla. Jednak by to byla škoda a jednak je to velmi těžká a špatně placená práce. A také si myslím, že kdo má rád koně, nemůže to prostředí v Chuchli a všeobecně ve sportovních stájích vydržet. Koně neustále zavření v boxech, co neznají výběh, nebo jen 20x20m vedle silnice. Ježdění tak, že jim člověk visí za hubu, nad rámec fyziologických schopností koně, které pak často končí zraněním (a nebo smrtí) a vyřazením ještě před tím, než kůň dosáhne vrcholu sil. No zkrátka našla bych si gymnázium nebo nějakou střední školu a o studiu zaměřeném na zvířata uvažovala až v rámci vysoké školy. Buď tu veterinu nebo zemědělku.

susenka*
hodnocení

0x

Ahoj, jsem v devítce a taky chci být veterinářka. Podávám si přihlášku na gympl, z něhož chci jít pak na vysokou veterinární školu do Brna. Takže moje rada zní, dej si přihlášku na gympl ( to určitě u vás v Praze nebude problém).

ver14
hodnocení

Tak děkuji všem za odpovědi. Na gympl se mi moc nechce, ale tak když to bude tak nejlepší, abych mohla na veterinu jít, tak to ráda přežiji :).
321

Ahoj..taky jsem se bránil gymplu, ale nakonec nic jiného nepřicházelo v úvahu. Naši taky nechtěli žádný internát a tak sem nakonec dojížděl, ale vyplatilo se a nyní se chystám na VŠ.
Průměr 1,5 není žádná katastrofa a pamatuj, že když něco opravdu chceš, tak to dokážeš. ;) Na některé gymply berou i čtverkaře a podívej kam to třeba pak někteří dotáhli- dál než někteří šprti, mají svoje firmy a jsou za vodou..*haha* Všechno záleží na tom, jak své schopnosti uplatníš, né na tom jak ses učila na základce :)

bazuza
hodnocení

0x

Chuchli bych ti určitš nedoporučovala, obvzlášte ty koně tam a paní mistrová je taky pěkná ... . Pokud chceš na VŠ v Brně, tak bych ti doporučovala gymnázium s přírodovědným zaměřením př. Botičskou (gybot.cz) nebo kterékoliv jiné gymnázium, pokud máš cíl VŠ, tak bych do Chuchle nešla...jinak zkus prohledat ifauna.cz v sekci koni se nekdy ted chuchle řešila

hodnocení

0x

Dcera mé kamarádky studovala gympl a pak VŠ veterinární v Brně. Skončila loni. Přestože bydlí v krajském městě s velikou veterinární nemocnicí a několika veter. klinikami, místo nesehnala. Když nechtěla skončit na pracáku, vzala nakonec místo v ordinaci 50 km od bydliště, v jiném kraji. Práce se jí líbí, ale projezdí mnoho peněz.

Dostihová škola je podle mě určená spíš pro budoucí jezdce a na VŠ Tě nepřipraví. Ta veterina je tam asi spíš proto, aby žokejové měli povědomí o chorobách a úrazech koní. Ale kde se naučíš o drůbeži, psech, kravách, hlodavcích a dalších zvířatech? Myslím si, že by byl lepší ten gympl, případně, co vím, dobrá střední vet. škola je v Hradci Králové, když jedeš od Prahy do centra /Pražská třída/.

Známky máš slušné a když chceš za něčím jít, nedej se. Je to rozhodně lepší, že víš, co chceš v budoucnu dělat, než o tom nemít žádnou představu. To chválím. Jaga.

ver14
hodnocení

Mockrát děkuji za odpověď :).
O té škole v Hradci sem přemýšlela. Chodila tam dokonce paní u které jezdím na koni a říkala, že to tam bylo super. Cesta by mi tam ale trvala cca 2 hodiny a každodenní dojíždění by bylo asi náročné. Nevadilo by mi to> třeba bych se při cestě učila, ale kdybych to rodičům oznámila (dojíždět takovou dálku), tak mi řeknou, že sem se zbláznila a chtěli by mě vidět, jak vstávám v 5. hodin, abych to stihla... :(
Chtěla sem jen vědět, zda by bylo možné jít na tu dost. školu a pak na vysokou veterinární. Jak vidím, nebyl to moc dobrý nápad.
Tak děkuji za odpovědi.
fidonet*

Nedělej si starosti se současným školím průměrem. Učíš se předměty, které Ti vnutil stát a navíc ne vždy to opravdu vystihuje Tvou snahu.

K druhé otázce, ano můžeš klidně jít na vysokou za měřenou na veterinu, a to z jakékoli školy, pokud uděláš přijímačky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]