Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit chuť k učení?

Od: tombdelalan* odpovědí: 4 změna:
Zdarec, potřebuju poradit, jak mám mít chu k učení? kola mi sice jde, jetě nikdy jsem na vysvědčení nedostal horí známku ne dvojku, písemky zvládám ale myslím si, e na střední kole s tím budu mít problémy, učení mě prostě nebaví. Máte nějaké tipy, jak zvýit chu k učení?Díky za odpovědi

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

No nejlepí by bylo jít studovat obor, o který máte opravdový zájem, něco, co vás hodně baví. V opačném případě vás to učení asi nikdy bavit nebude. A nezapomeňte, e v ivotě velmi často budete dělat, co vás nebaví, a to jen proto, e to prostě budete muset dělat. Mě například nebaví umývat okna. Ale umývám je, jeliko nikdo jiný to za mě neudělá. A tak je to v ivotě se vím. Utřiďte si, co je pro vás důleití a co nikoliv. Mít střední kolu a pak jít např. studovat vysokou taky není k zahození. Moná najdete lepí uplatnění ne jen se základním vzdělání. Anebo se jděte vyučit, ale tam byste se učit musel taky.

tombdelalan*
hodnocení

Zatím jsem na základce, v 8. třídě a díky za odpověď ;)

venacz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Eulalie. Obor, který Vás bude opravdu bavit, vás bude i bavit se učit. Vlastní zkuenost. ;)

hodnocení

0x

Aby člověk měl dobré výsledky, a u ve kole, nebo v práci, musí mít dobrou motivaci. V práci mají dospěláci jako dobrou motivaci plat, ve kole to bývají známky. Pokud má dobré známky teď na základce, svědčí to o tom, e se učit umí a jsi chytrý a určitě má na to být na střední kole úspěný. Pokud se bojí nedostatku motivace a vůle k učení, musí si něco najít, nějaký "hnací motor". Kromě dobrých známek to můe být nějaká odměna, kterou slíbí sám sobě. Pokud Ti nic nepřislíbí rodiče, můe si naplánovat odměnu sám - od lístků do kina, přes nějaké CD či DVD a po lepí brusle, - to záleí na Tvých zájmech a koníčcích. Nemusí to být samozřejmě jen materiální věci, můe to být i nějaký záitek, to prostě záleí jen na Tobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]