Nejste přihlášen/a.
Dobrý den . Potřebovala bych pomoci.Mám 15 let.Chodím do prváku. Během těchto dvou týdnů jsem stihla vystřídat 3 školy. První škola měla obor,který se mi líbil a v budoucnu by měl i dobré uplatnění,jenomže ta škola je daleko a já musela být na intru.Ten intr jsem nějak nezvládla (chodívalo se tam pozdě spát a já byla na druhý den nevyspaná,pak jsem se tam ani nemohla pořádně učit).Tak jsem se vrátila zpět domů.Na další školu jsem šla na gymnázium (6-leté,což zn. že některé děcka tam chodili od 8.třídy a my se k nim jak kdyby připojili.),jenomže upřímně řečeno,bych asi ten gympl nedala.(Nejsem blbá,ale prostě nejsem zas takový studijní typ.) No a další škola je zdravka.Jenomže,nevím zda-li bych chtěla ve zdravotnic. pracovat (obor: zdrav. asistent, a kdybych nešla studovat dál,tak mě čeká, práce na LDN,což bych nejspíš nezvládla.) Původně jsem chtěla jít na zdravku asi tak do 7. třídy,pak jsem si ale našla obor,který by měl větší uplatnění a takový větší rozhled (úprava fotek,videa,webovky atd.),jenomže jak říkám díky intru to selhalo.Ještě je tu jedna možnost,že bych šla do blízké školy na žurnalistiku.
Prostě jsem se unáhlila a nevím,co teď.Jestli se vrátit na ten intr,nebo zkusit tu školu žurn., anebo zůstat na té zdravce.
Prosím neukamenujte mě,jsem taky jenom člověk.Vím,že jsem si to měla rozmyslet pořádně v devítce.Taky jsem si to rozmyslela,ale na takovém problému to prostě selhalo.Nechci být nějaká vybíravka,ale musím počítat s tím,kdybych náhodou nešla studovat vyšší nebo vysokou,tak aby ze mě aspoň trošku něco bylo.(Netvrdím,že je zdravka špatná,ale jak říkám kdybych nešla výš,tak by to semnou nedopadlo asi nejlépe.) Doufám,že jste mě pochopili a že mi trošičku poradíte .
Jdi za tím, co tě baví. Poud tě bavila první škola, intr nějak přežiješ, za jeden týden sis ani nemohla zvyknout, prostě nic. Zvyknout se dá na spoustu věcí, i na režim na intru. Nejlepší cesta není vždycky ta nejlehčí. Za chvíli zjistíš, že na žurnalistiku nemáš, nebo se ti opět něco nelíbí, a co pak? Čtvrtá škola?
Přestaň utíkat, kdykoli se ti něco nelíbí, jinak v životě nedokážeš vůbec nic.
A nekamenuji tě, ale opravdu se pozastavuji nad tvými rodiči... že tě v pohodě ve třech týdnech nechali přejít na tři školy.
Přijde mi, že ten intr jsi vzdala moc brzy. Chodí pozdě spát - jasně, že chodí, holky jsou z domu jak utržené ze řetězu Časem se to srovná. Navíc si tam můžeš zkusit najít partičku, která má stejný režim a můžete se sestěhovat k sobě. (Je samozřejmě otázka, jestli by tě ještě na tu školu vzali zpátky.) Na žurnalistiku bývá nátřesk, pokud není soukromá a draze placená, takže pochybuji, že by tam ještě měli místo; navíc ta škola ti práci rozhodně nezajistí, je to obor, kde nabídka silně převažuje nad poptávkou. Zdrávka má budoucnost zaručenou, sestřiček je věčný nedostatek a kdyby sis po ní udělala nějakou vyšší, čekaly by tě i dost odborné a zajímavé práce (třeba porodní asistentky či podobné srandy, kompetence sestřiček se mají rozšiřovat). Takže: tam kde jsi, tím nic nezkazíš, jinak holt skousnout intr. Od holek tě tam ovšem čekají i horší věci, než že tě nenechají občas vyspat
Kamenovat asi ne, ale pár na zadek možná jo
Zabalit to na intru po týdnu? No bude určitě hůř a pokud tě ten obor bavil, divím se, žes to tak brzo vzdala. To si ještě moc nezažila, holky na intru, to chce tvrdé lokty a brečet maximálně do polštáře. Jsou to dost rozdílné obory mezi kterýma vybíráš. Zdrávka je určitě náročná, tam když něco zkazíš odnese to člověk, to je obor co by měli dělat odpovědné osoby a ne jen z nouze. Umělců co dělají webovky je dost (nic proti této práci) jen je důležité si zjistit možnost uplatněnmí po škole. Nezaměstnaných přibývá. Pokud jseš silná v češtině, pak bych volila žurnalistiku, když je ti nejlépe doma u maminky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.