Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přemluvit rodiče od kamaradky

Od: kristikristy odpovědí: 4 změna:

aHOJ my jedeme do paříže no a stojí to 4760 jenže jsme na to nemeli peníze a nejak jsme to udelali a já chci aby taky moje kamaradka jela protože oni na to nemají peníze jenže já chci aby jela moc si to přeju ale nevím jak mám jeji mamku přemluvit poradne prosím!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

5x

Ahoj, rada je jednoduchá. Sežeň zmíněných 5.000,-, k tomu další peníze na kapesné a dej jí je. Jinak řečeno - nemůžeš nikoho přesvědčovat o tom, za co má vydat své peníze, zvlášť když jich moc nemá. To se prostě nedělá.

antynka*
hodnocení

1x

Člověk by chtěl spoustu věcí, ale musí se řídit finančními možnostmi. Když něco chci a nemám na to, tak si na to musím vydělat (ušetřit) nebo mám prostě smůlu... Tohle opravdu není o přemlouvání...

hodnocení

1x

Vem na dlani chlup, když tam není.

Sama dobře víš, že to bylo těžké, než sehnali rodiče peníze pro Tebe. Jistě si museli všichni něco odříct, abys mohla jet. Proto kamarádku nelanař. Když peníze navíc nemají a Ty jí je dát nemůžeš, nepleť se do toho. Jistě jí je líto, že Ty pojedeš a ona ne, ale je asi rozumná a nedává to najevo. Stejně by si nepomohla. A její mamka jí nemůže dát peníze, které by chyběly pak celé rodině třeba na jídlo.

To se nedá nic dělat. Jste mladá děvčata, ona se kamarádka jistě také někam v životě podívá. /já nebyla v Paříži nikdy a je mi 57/, co nadělám./ Nadělej fotografie a vyprávěj jí o Paříži. Pokud ale uvidíš, že je smutná a že ji to bolí, raději ani nemluv o tom, co jsi viděla. Musí se tím prokousat sama. Jaga.

doplněno 24.09.12 15:18:

Její mamku můžeš třeba přemlouvat, ať jí zruší trest domácího vězení a pustí ji s Tebou ven. Ale do jejich finanční stránky se opravdu nepleť, není to slušné a třeba tu mamku to hodně bolí, když to dceři nemůže splnit. Tak nenaléhej!

doplněno 24.09.12 15:23:

Vím, že za totality nebylo všechno v pořádku a mnozí lidé odsuzují, když někdo na ty doby vzpomíná v dobrém. Já jsem tehdy byla dítě a opravdu jsem neměla špatné vzpomínky. Na školní výlety, na lyžařský výcvik jsme jeli pokaždé všichni, celá třída. Dneska jede třetina třídy. Proč asi?

Nebo pionýrské tábory. Rodiče zaplatili 250 korun na dítě a to si užívalo plné 3 týdny někde na táboře. Vzpomínám na Krkonoše, na Vranovskou přehradu...Jezdívala jsem ráda. I to je dneska pryč. Když vidím nabídku na 10 denní tábor za 3 tisíce pro 1 dítě, která běžná rodina může své dvě děti poslat?

hodnocení

0x

Ahoj. Ačkoliv to myslíš určitě dobře, já radím, ani to nezkoušet. Rodiče kamarádky jistě dovedou posoudit svojí finanční situaci nejlépe. Pokud to dceři nemohou dopřát, ona se s tím musí smířit a Ty též. Nezasahuj do jejich rozhodnutí, mohla bys kamarádku ranit a bylo by jí to třeba ještě více líto. Nikoho nepřemlouvej, v Paříži si to hezky užij a určitě kamarádce uděláš radost tím, když jí potom popovídáš a ukážeš třeba pár fotek, které pořídíš jen kvůli ní. Není všem dnům konec, třeba to jednou vyjde, abyste tam spolu jely. Nyní tím svým "já chci" nikomu penězi kapsu nenaplníš, aby to mohl svému dítěti dopřát. Je třeba to vidět z obou stran a pochopit, že každý má svůj finanční rozpočet a ví nejlépe sám, co si může, či nemůže dovolit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]