Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

dopisování se studentem žurnalistiky

Od: gama1* odpovědí: 3 změna:
studuje zde někdo žurnalistiku? Chtěl bych si s někým dopisovat, abych zjistil jaké je studium žurnalistiky z pohledu studenta...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Také mám ten dojem. Dneska se i seriózní zprávy píší takovým jakoby bulvárním stylem, že člověk občas neví, co je pravda a co novinářská kachna.

Před časem, když jsme brali regionální deník, v téměř každém čísle byly hrubky. Já jsem na to pes. Byly tam takové perly, jako třeba: NEBOŠTÍK, ZVÝŘENÝ PRACH, LÍTKA MODELKY, SEMLÝT apod. Když jsem jich měla asi 10, všechny děsné, poslala jsem je do redakce s tím, ať se redaktoři naučí česky, nebo že se nabízím dělat korekce. Odpověděli mi, že je to politováníhodné nedopatření, že si už dají pozor. Ovšem hrubky byly i dál.

Kdysi byla žurnalistika opravdu žurnalistikou. Dneska to už silně připomíná bulvár, někdy dokonce i kanál. Jaga.

hodnocení

1x

Já sice žurnalistiku nestuduji, ovšem občas se tak zamyslím, co se tam vlastně učí. Když se podívám na zprávy v televizi anebo otevřu ať už elektronické nebo papírové noviny, jedno jestli bulvár anebo tzv. seriozní, mám dojem, že prezentovanou práci by mohl předvádět kdokoli, kdo umí vyjmenovaná slova.

iz*

Téměř souhlasím. Na uvedené není potřebná ani znalost vyjmenovaných slov. Spíše mám pocit, že by každý, kdo vyjmenovaná slova zná, odvedl práci lepší.

doplněno 12.02.13 17:28:

Babajago, máte pravdu. Já jsem noviny a časopisy přestala kupovat kvůli chybám i kvůli obsahu (kvalita šla už v 90. letech hrozně rychle dolů).

Ještě horší bylo, že jsem za 16 a půl roku výuky neměla v ruce učebnici, v níž by nebyly chyby - věcné, překlepy i pravopisné ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]