Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Láska k učitelce - je to normální?

Od: lilly19* odpovědí: 7 změna:

je mi 19 a jsem zamilovaná do jedný učitelky který je kolem 40.vždycky na mně byla hodná, když mně učila tak se skoro každou hodinu zajímala co se mnou je že moc nemluvím atd. teď už mně neučí ale pořád jsem na tý samí škole, když okolo sebe projdeme tak mně pozdraví a někdy se i na mně usměje, ale jinak se o mně nezajímá a to mně trápí..teď se skoro na mně ani nepodívá.. chci aby si mně všimla, nebo aby se semnou o něčem bavila.. a nevim jestly se jí mám svěřit, co mně trápí..prosím budu vděčná za každou radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Lilly, vynutit si něčí pozornost nejde. Učitelka Vás bere jistě jen jako jednoho ze studentů. Jen Vy víte, že jsou Vaše city k ní poněkud...jiné. Dovedete si představit, jak se 19. leté děvče svěřuje 40. leté učitelce z ničeho nic, že je do ní zamilováno? Nedělejte to. Mohlo by to pro Vás skončit trapasem, ponížením a možná by Vám to hodně ublížilo. Říká se _ když ji miluješ, není co řešit. Ale v tomto případě by Vám to štěstí asi nepřineslo a jí také ne. Uvedlo by jí to do rozpaků a pravděpodobně by se Vám začala zcela vyhýbat. Je to na Vašem uvážení, ale své city bych si nechala raději i nadále pro sebe a smířila se s tím, že člověk zkrátka někdy nemůže mít to, co by chtěl...Je to jen můj názor, Váš je to život.

listerint*
hodnocení

1x

Stalo se mi to taky zamilovala jsem se do své třídní učitelky každý den jsem jí viděla ted už ne.Ted učí jinou třídu ale když jdeme do kina tak jí tam samozřejmě vidím nejde na ní zapomenout.Jestli je to normální ne není to normální ale lásce neporučíš chápu tě.Určitě na ní nemůžeš zapomenout má rodinu to samý bylo u mě.Netrap se tim ono to časem přebolí a zapomeneš na ní

lilly19*
hodnocení

To jo, vůbec na ni nemůžu zapomenout a hodně to bolí..ale máte pravdu musim se stim smířit..děkuji vám za vaše odpovědi..

buss
hodnocení

0x

No a proč ne? A to jsi...?

lilly19*
hodnocení

jo jsem a moc..

louisa777
hodnocení

0x

Já to znám. Je to těžký, moc těžký. Láska k učiteli je stará jako lidstvo samo. Několikrát se to stalo, že taková dvojka spolu měla vztah. Myslím, že samotný fakt, že je zde status učitele a studenta není tak pohoršující pro společnost, i když ak pro koho asi. Učitel má určitou etiku a musel by situaci dobře uhrát. Tj. netrávit se studentkou romantický večer, než ji půjde zkoušet další den atp. Nejlíp udržet to po dobu studia na úrovni kamarádské a s city jít ven až po tom, co student odejde ze školy. Větší problém je ten, že vůbec netušíš, jak na tom tvoje učitelka s orientací a se vztahy je. Vše mohou být jen domněnky. Nebylo by rozumné, to na ni vybalit a vyznat ji lásku. Pokud je učitelka heter a má manžela, mohlo by ji tohle zaskočit, byla by v šoku a situaci by musela řešit a nebylo by to příjemné ani pro ni, ani pro tebe, protože by tě možná odmítla nehezkým způsobem. Není vyloučeno, že problém by se neroznesl po škole.
Rozumné je, snažit se s ní navázat kontakt, nenápadně, jako pokec, kafe atp. Tím ji blíž poznáš jako člověka. Je možné, že z ní můžeš být zklamaná nebo si nebudete rozumět nebo ji nebudeš milá jako člověk. To může být bolestivé, ale zase budeš vědět na čem seš a nebudeš v sobě dusit falešné naděje, pak se můžeš odmilovat.
Je ale možné, že sympatie tu budou, ale budeš jí milá pouze jako člověk, jako kamarádka, ale zjistíš, že je na tom s orientací jinak nebo i kdyby byla eL, ještě nemusíš být její typ, může mít partnerku. V takovém případě by ti bylo hůř, než je teď a situace by byla riskatní, byla bys dost na tenkém ledě. Zamilovala by ses víc než teď a neměla bys už ani sny a naději...
Nelze myslet jen pesimisticky, třeba tu naděje, že je eL a zamiluje se je, ale není dobré na to spoléhat. Zatím ji nic neříkej a zkus zjistit, jestli nemá partnera atp. Pokud ano, jdi od ní dál a odmiluj se.

eli
hodnocení

0x
Ahoj Lilly, úplne Ti rozumiem, pretože mám rovnaký problém... Chcem iba aby si vedela, že takáto láska má vždy svoj dôvod(či už toho menej cítime k svojim rodičom, máme nezdarený život všeobecne, skús nájsť ten problém...)
Mňa takto očarovala učiteľka matematiky...vždy presne vie, čo urobiť. Vždy na mňa pôsobila ako chodiaca depresia a ja som sa jej vždy snažila pomôcť...
A
Ja neviem či to je láska, to čo cítime ja a ty ale tento zvláštny vzťah v každom prípade nie je náhoda a má svoje opodstatnenie.
Veľmi veľa vecí v rámci svojho osobného života som už vďaka nej pochopila a verím že to čaká aj Teba, ak si si tým už neprešla.
Začala ma vďaka nej baviť matematika, úplne sa mi zmenil životný smer,- rozhodla som sa, že tiež sa stanem učiteľkou, jej osobnostné kvality ma už toho strašne veľa naučili.
Dnes je ona pre mňa inšpiráciou pre jej vzťah k jej vlastným deťom ale aj pre všeobecný prístup k ľuďom.
Stále síce na ňu myslím a trápim sa ale jedno viem určite a to že malo sa to stať...že to nie je náhoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]