Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit ohledně možností ve státní maturitě. Mám ukončenou střední školu a kromě matematiky také všechny maturitní zkoušky. Bohužel matematiku jsem neudělal ani na potřetí, což je konečný pokus. Jiní, zase tvrdí, že do 5 let mám právo na dokončení maturity, ale já se domnívám, že toto platilo před maturitou státní. Chtěl jsem jít na konzervatoř v Budějovících, už jsem měl zjištěné talentové zkkoušky a chystal se studovat operu. Najednou je konec a já nevím jak pokračovat. Má cenu se odvolávat? Já jsem rok na úřadě práce a teď ještě tohle, pořád jsem dřel matematiku a věřil, co byste dělaly na mém místě děkuji
Klidně jste se mohl ucházet o studium na konzervatoři. Konzervatoř v Českých Budějovicích je odborná škola, ve které lze získat úplné středoškolské vzdělání s maturitou. Takže pro přijetí na konzervatoř maturitu mít nemusíte.
Dle § 75 školského zákona lze závěrečnou zkoušku vykonat nejpozději do 5 let od úspěšného ukončení posledního ročníku vzdělávání. Ale to se týká pouze těch, kteří se zkoušky vůbec neúčastnili.
Pokud neuděláte maturitu ve 4. ročníku, pak máte další tři pokusy každý další rok. Na konzervatoř v Budějovicích jít můžete, protože se jedná o střední školu, tudíž stačí mít dokonečnou základní školu.
Mimochodem, na kterou střední školu jste chodil, pokud to není tajemství?
doplněno 20.09.12 13:18:Omlouvám se, ne tři pokusy za rok, ale spíše jsem měl napsat, že máte prostě tři roky na to, abyste udělal maturitu. V každém roce máte normálně k dispozici jarní a podzimní termín.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.