Nejste přihlášen/a.
dobry den mam prosbu
Muj syn je cech ma 25 let a studoval a zil v cizine, takze ma potize s ceskym jazykem a jelikoz sehnal praci v Praze potrebuje k tomu plyne mluvit cesky, potrebuji vedet jestli u nas je statni skola, kde si muze ucit a zlepsit tak svoji cestinu, mnela jsem pritelkyni ktera mnela dceru a studovala rok v Praze ve statni skole prave na to aby pak mohla pracovat v bance, bohuzel uz nemam na ni kontakt ale vim ze to byla statni skola v Praze a ne soukroma a ucila se rok se zaverecnym diplomem
dekuji vam predem pani Jindra
0x
no nevím jestli se cizí řeč naučíte ve škole. Já bych řekl, že ne. Mojí školní ruštině rusové nerozuměli a já jsem zase nerozuměl jim. Totéž platilo s němčinou. Učil jsem se německy a myslel jsem si, že němčinu znám, ale jen do té chvíle, než jsem narazil na němce. Totéž s platilo i s angličtinou. Angličtina, co se učí v našich školách, není angličtina.
Já si myslím, že jestli je váš syn čech, česky mluvil a je to jeho rodná řeč, pak ji nezapoměl. Jen si odvykl češtinu používat. Když se ocitne zpátky v českém prostředí, pak se staré zvyky rychle obnoví a za pár týdnů bude česky mluvit i myslet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.