Nejste přihlášen/a.
Ahojte, prosím, nejsem si jistá, jestli dobře chápu, jak se pozná sousloví, vidíte v tomto textu nějaké? Děkuju za pomoc, hledala jsem to, ptala se, ale když už někdo něco najde, není mi schopný říct na jisto, jestli je to opravdu sousloví, nebo se mu to jen zdá..
"Od které doby je pozdě? Odkdy je příliš pozdě? Od prvního dne, co jsem ji viděla, nebo už půl roku, dva roky, pět let? Může se z toho člověk vyhrabat? Jak může žít někdo v osmnácti na ulici, bez ničeho, bez nikoho? To jsme tak bezvýznamné věci, tak nesmírně nicotné, že se ten nesmírně veliký svět točí dál a je mu docela fuk, kde spíme? To jsou otázky, na které jsem chtěla znát odpověď. Sešit mám popsaný, nějaké další údaje jsem si vyhledala na internetu, shromáždila články, objevila různé ankety, dala dohromady čísla, statistiky, tendence, ale vůbec to nedává smysl, není to vůbec pochopitelné, i kdyby měl člověk nejvyšší IQ na světě, a já tady sedím, jsem naměkko, nevydám ze sebe ani hlásku, jsem tu s ní a nemám žádnou odpověď, sedím tu úplně paralyzovaná, a přitom by stačilo vzít ji za ruku a říct, pojď ke mně domů. Poznamenám si dvě tři drobnosti na poslední stránku, abych se trochu ovládla. No mlčí, je šest večer. Je to možná naposled, už před ní nic není, už vůbec nic, žádný plán, žádná cesta, žádné východisko, ani neví, kde bude dneska spát, poznám, že na to taky myslí, přesto nic neřekne. Konečně se zvednu."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.