Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rámájana a Píseň o Cidovi

Od: honza11* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

ve škole jsme za úkol dostali zjistit kterou postavou z lit. díla "Rámájana" se inspiroval jistý český autor 19. století k napsání literárního díla? Potřeboval bych vědět jméno té postavy, jméno daného českého autora, název lit. díla a lit. žánr tohoto díla.

Dalším úkolem bylo zjistit, který autor se nechal inspirovat dílem "Píseň o Cidovi".

Byl bych velmi rád kdyby se našel někdo, kdo by na tyto úkoly znal odpovědi. Sám jsem je zkoušel hledat, ale bohužel jsem nic nenašel.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Písní o Cidovi se nechal inspirovat Pierre Corneille /... Pokud by to tedy nemusel být Čech.

Rámájanu pouze hádám, že by mohlo jít o Hanumana od Svatopluka Čecha. :)

hodnocení

2x

Hanuman, Svatopluk Čech, Hanuman, poesie cs.wikisource.org/...

Hanuman (1884), satirický epos zesměšňující soudobý český život i politický režim v Rakouska-Uherska (opičí král se marně snaží poevropštit svou říši), cs.wikipedia.org/...

příště hledej to, co potřebuješ vědět... napsal jsem do Google heslo : píseň o Cidovi inspirace a vyhodilo mi přes 4500 výsledků... hned první odkaz vypadá takto:

Světová literatur/...

pentcestina.ic.cz/index.php?sec=lite&inc=skola&obor...

Píseň o Nibelunzích. Nibelungové jsou ...Píseň o Cidovi. Hlavním hrdinou je ... V této písni nacháziinspiraciklasicistní autor Piere Corneille pro své drama Cid.

honza11*
hodnocení

Díky za odpovědi

Mimochodem k té inspiraci o Cidovi jsem opravdu zapomněl napsat, že to měl být český autor, za to se omlouvám. Jinak to, že se Písní o Cidovi nechal inspirovat Pierre Corneille, jsem našel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]