Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se učit ve starším věku?

Od: artik* odpovědí: 5 změna:

ahoj po cca 20 letech jsem šel zase do školy a mam problém se učit . Poradíte jak se učit? Když si čtu knihu , vůbec si nepamatuju co jsem přečetl . Díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Taky jsem byla po dvaceti letech opět ve škole. Dálkové studium. Já jsem se učila v noci, asi od 8 hodin večer. Už byl klid, žádná práce. Nikdo po mně z rodiny nic už nechtěl. Zkuste si koupit nějaké pilulky na podporu pamět - v lékárně. Něco, v čem je lecitín. Anebo si čtěte nahlas, možná máte paměť spíše poslechovou. Já mám např. tzv. fotografickou paměť, musím si všechno přečíst a mít napsané, abych si to zapamatovala. Taky se učte každou volnou chvilku, kterou si pro sebe vyšetříte. Po troškách, ale i to dělá divy.

hodnocení

0x

delej si výpisky, mě to pomohlo.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Mě se osvědčilo si látku nejprve přečíst a pak si vlastními slovy přeříkat základní obsah. Také jsem si dělala výpisky-většinou osnovu, v bodech. Při opakování jsem na jednotlivé body jen mrkla a lépe se mi vybavily i ostatní podrobnější poznatky. Také se mi osvědčilo učit se večer a ráno si ještě látku rychle zopakovat. Snažila jsem se při čtení látky najít něco zajímavého, co mě zaujme. Lépe se potom text pamatuje, když dává nějaký smysl.

askmenow*
hodnocení

0x

Rozhodně si dělejte při čtení výpisky, to je nelepší způsob, navíc je to rovnou příprava na opakování před testem/zkouškou, kdy už můžete procháte právě jen ty výpisky.

Někomu pomáhá předčítání nahlas.

Důležité je najít si jakékoli slovo, kterému nerozumíte, pochopit ho.

Pokud jsou učebnice/skrpta vaše, podtrhávejte, vepisujte si do nich poznámky, atd.

Ale ty výpisky jsou nejlepší.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jak to bylo v "básníkách", každý má jinou paměť. Někomu stačí přečíst, někdo musí nahlas, aby mu to lezlo do hlavy ušima, já si vždy pamatoval cokoli jsem napsal. Mohl jsem číst stokrát a zapamatoval jsem si sotva desetinu, ale když jsem to opsal, pamatoval jsem si slovo od slova. Na svůj systém musíš nějak přijít sám. Asi systémem pokus-omyl, některým způsobem to do hlavy jistě dostaneš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]