Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny!
Nevím si rady s čárkou v tomto souvětí a aplikace čárky před slovem "je", viz závorka:
A co ještě dále odlišuje dnešní dobu od té někdejší (,) je, že na špici tohoto národa nestojí nikdo, kdo by v době krize šel do zahraničí, nýbrž že na jeho špici je někdo, kdo vždy znal pouze boj, a tím také vždy jeden princip: Bít se, bít se a opět bít se!
Chci použít s kolegou tento citát a kolega mě tluče do hlavy, že slovo "je" má být odděleno z obou stran čárkou. Já tvrdím, že je to nemysl, protože k tomu není gramatický důvod a navíc už jenom z hlediska přirozeného frázování by čárka před "je" frázování celé věty zbořila.
Pomůže mi prosím někdo najít jednoznačné řešení a hlavně sdělit důvod PROČ tam čárka být má či PROČ tam čárka být nemá?
Mockrát děkuji za jakoukoli pomoc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.