Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tenhle rok budu dělat přijímačky na střední školu, jsem v 9tce. Ve škole jsem na tom podle mě dost dobře, ale když si zkouším různé ty scio testy, tak je to hrozně těžký. Chtěla bych se dostat na gympl, ale nevím jestli to zvládnu... Tak by mě zajímalo jak jste to měli vy, kdy jste se na zkoušky začali učit a jak často jste se učily? Díky
Ahoj, obavy z nového prostředí jsou namístě. Mě ty scio testy vždycky přišly taky těžké, ale ber to tak, že přijdou těžké všem. Když jsem dělala přijímačky na střední školu (obchodní akademii), taky mi to přišlo těžké, a byla jsem na 4. místě, podobně to vypadalo i při přijímačkách na vysokou.
Pokud máš možnost, vyzkoušej si testy "na nečisto". Spíš abys věděla, jaké TYPY úloh se tam vyskytují a uměla je řešit. Určitě existuje i nějaká literatura, která tě přesně na tyto testy připraví...
PS: Já jsem se na přijímačky na SŠ ani na VŠ neučila, zato státnice, ty mi daly pěkně zabrat! To jsem se učila i 12 hodin denně
Každý zodpovědný člověk má z testů strach a říká si, jestli je zvládne. Když se budeš učit, tak je určitě zvládneš. Ale je jasné, že učit se prostě musíš, bez toho to nejde. Ano, testy se ti mohou zdát těžké, ale uvidíš, že v životě budeš dělat ještě těžší zkoušky. Takže hodně štěstí a ať ti vyjde to, co si přeješ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.