Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jsem na střední stavební průmyslové škole. Zatím mi to jak se říká pálí, ale situace ve stavebnictví je co jsem slyšel dost chabá. Je možné jít ze střední prům. školy stavební na vysokou strojírenskou? Děda vyráběl lokomotivy, teď má svojí firmu a co mi říkal, tak to stavebnictví je vlastně podobné, jen se nedělají výkresy různých např. částí lokomotiv, ale budov apod. Tak se ptám. Samozřejmě že to možné je, ale spíš by měla znít moje otázka, jestli to nebude až moc velký skok do neznáma. Díky za odpovědi.
vysoká škola je skok do neznámá pro každého, řeknu ti to jak to funguje na strojařině: lidi z gymplu se topí v technických předmětech a kreslení což se neučili na gymplu a lidé z průmyslovek se topí v matematice a destruktivní geometrii což gympláci mají šíře probrané ze školy, ale jak něco chceš a zažereš se to toho tak to dáš
hlavní je především mít diplom a titul.
Máš stavební firmy, ve kterých se uplatní stavaři i strojaři. Například vytápění nebo klimatizace je spíš strojařina, než stavařina. Máš průmyslové firmy, kde se uplatní i stavaři.
Si myslím, že se strojařským titulem budeš v lepší pozici, než se stavařským. Přece jen budeš mít víc možností a není to úplný skok do neznáma, protože princip je ten sám. Jestli neplaveš ve stavařině, pak se naučíš i tu strojařinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.