Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na jakou střední školu jít?

Od: tinnka* odpovědí: 3 změna:

Nyní jsem nastoupila do deváté třídy a pořád se kolem mne točí otázka: ,, Kam půjdeš na školu?" Odpovídám, že asi nejspíš na nějaké učiliště...I když doufám, že tam nepůjdu.Na vysvědčení mám pár trojek.Když jsme byli se školou minulý rok na úřadu práce, kde jsme měli různé prezentace o školách a také se nás tam ptali, jak bychom si asi tak tu střední představovali...Poté co jsem odpověděl, že na učiliště asi ne, byla jsem obeznámena, že ať na to zapomenu, že s takovýma známka je učiliště tou nejlepší volbou.Chtěla bych jít na obchodní akademii, cestovní ruch nebo manažerskou akademii...Cítím, že to zvládnu, když se opravdu naučím(i chvilička stačí) dané látce rozumím, je to jenom o tom nebýt líná.Cítím, že bych jí zvládla, pokud bych musela jít na učiliště, brala bych to jako svojí prohru...

Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Běž na to co tě baví a co bys chtěla v životě dělat. Pokud si myslíš, že na to máš, jdi do toho, alespoň to zkus. Ukončit studium a dát přihlášku jinam se při nejhorším dá vždycky ;) Jen nezapomeň, že předmětům jako je Český jazyk, matematika, cizí jazyk a další základní se nevyhneš a tak jednoduché jako na základce určitě nebudou :)

ron*
hodnocení

0x

Určitě běž na školu, o kterou máš zájem. Pokud Tě bude škola bavit, je to poloviční výhra. Látku lépe pochopíš a snáze si ji zapamatuješ. Říkáš, o sobě, že jsi líná, ale zároveň máš pocit, že bys školu zvládla. To je moc dobře! Lenost překonej, uč se od samého začátku školního roku. Právě teď je nejvhodnější doba se do toho pustit. Pusť se do toho a zvládneš to. Držím palce a přeji to správné nadšení a úspěch.*hej* To dokážeš! *palec*

eulalie*
hodnocení

0x

Na učiliště nechoď - trojky nejsou tak hrozné známky. Jestli je tvůj sen cestovní ruch, tak se začni učit na přijímačky. Když je zvládneš, máš velkou šanci se na školu dostat. Nenech si svůj sen vzít. Je totiž hodně pravděpodobné, že na učilišti by tě to vůbec nespokojovalo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]