Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slohová Práce

Od: loajfk odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, za úkol jsem dostal napsat slohovou práci na jakékoli téma avšak má obsahovat: Oslovení,úvod stať a závěr... A právě ten největší oříšek je pro mne oslovení... Jak mám oslovit třídu a pí. učitelku na začátku slohového útvaru? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

"Ahoj, všichni...", "Milá třído a paní učitelko"..., :)

hodnocení

0x

Dobrý den. Co třeba : Milí spolužáci, spolužačky a vážená paní učitelko...?

claire*
hodnocení

0x

Milá paní učitelko a milí kamarádi / Vážená paní učitelko, milí kamarádi / Drazí přátelé / Milá paní učitelko, holky a kluci / Vážení a milí přátelé / Milá paní učitelko, vážení přátelé a drazí kamarádi / Milá paní učitelko a milí spolužáci... a tak dále a tak podobně ;)

ladaadal*
hodnocení

0x

Možná bych spíš začal učitelkou: Vážená paní učitelko, drazí (milí, nebo jenom-) spolužáci...

ladaadal*
hodnocení

0x

Dřív to bylo jednodušší, napsalo se soudruzi a soudružky a hotovo. Co třeba Vážená paní učitelko, přátelé, spolužáci...

askmenow*
hodnocení

0x

A je zadáno jen to, že má jít o oslovení, nebo o oslovení třídy a učitelky? Pokud máš oslovovat konkrétně je, tipů je výše dost. Jen bych chtěla také připomenout, že slušnost je první oslovit učitelku a pak až třídu.

A pokud není dáno, koho oslovuješ, můžeš použít i třema "Milý čtenáři" nebo "Milý posluchači" - záleží, zda to budeš odevzdávat, čí předčítat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]