Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se stát manažerem?

Od: nwmconapsat odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na jakou školu se dát po dokončení gymnázia, pokud se chci stát manažerem.Popříúadě prosím napište nějaké své zkušenosti. Děkuji za každou odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jerrysek*
hodnocení

2x

Projdi si seznam vysokých škol a jejich fakult. Existují fakulty managementu ;)

doplněno 03.09.12 20:42:

jobs.cz/...

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Záleží na tom, jaký manažer chcete být. Dneska už je každý druhý prodavač "manažer prodeje" atd... Podle mě se část manažerské práce dá naučit, ale stejně to musí mít člověk trochu v sobě... Znám dobré "manažery", kteří nemají ekonomické školy a také naopak.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Jestli to děláš kvůli penězům, dělej raději elektřikáře. Jinak se školou je to různé, podle toho co budeš dělat. Moji kamarádi , kteří dělají na vesoucích funkcích mají školy rzné. Spíš jde to o zda jsi osobnost v kladném slova smyslu. Důležitý je smysl pro děj a cit pro řešení. Chce to velké zkušenosti. Ve 20 je nikdo nemá. Nezáleží na věku , ale na něčem jiném.

majsterjoe*

S gymnaziem tezko bude delat remeslo ;)

korsika*
hodnocení

0x

Záleží, manažerem čeho chceš být? Manažer kvality v potravinářském závodu bude pravděpodobně chemik v potravinářství, v automobilovém bude zase technik. Manažer třeba dopravy by měl být logistik, ale není to asi podmínka, protože logistice se dá naučit a není třeba mít vzdělání, jako třeba u hygienických norem atp. Můžeš být manažer BOZP, na což je škola, ale jsou i kurzy. Jsou finanční manažeři a manažeři prodejních týmů. Manažeři prodeje a prodejen... Na něco je vzdělání třeba na něco ne. Hlavně je to ale o člověku, osobnosti, komunikaci a schopnostech řídit práci sobě i jiným. Btw. proč chceš být "manažer"? Kvůli platu? Názvu pozice? Víš vůbec, co takový manažer dělá? Byla jsem manažerkou pobočky. Hezké v CV. Ve skutečnosti to byl malý krámek kde jsem se plácala já s brigádníkem :-D Dneska jsem vedoucí většího obchodu. Neprodávám, řídím ty lidi, procesy, objednávky... Ale jsem jen "blbá" vedoucí :)

iz*
hodnocení

0x

Základem je odborná specializace - je dobré se slušně orientovat v oboru (ještě lépe jej dobře znát), v němž chcete být manažerem.

Dále jsou důležitými předpoklady cílevědomost, určitá znalost psychologie (budete-li rozumět jednání lidí, bude jejich vedení snazší, a dříve dosáhnete potřebných cílů) a empatie (lidé, podávající výkon kvůli obavám ze šéfa, zpravidla v místě dlouho nevydrží, neustále budete zapracovávat někoho nového, ...).

jumba
hodnocení

0x

Po gymplu na VŠ Tomáše Bati ve Zlíně Ekonomika management. Děláš nejdříve Bc a pak dál dva roky Mgr. Kámoš už během studií chodí do podniku na praxi a snad bude mít tam i práci.

neon*
hodnocení

0x

Proč chceš být managerem? Přemýšlels nad pravým důvodem? Dokážeš být objektivní a vidět pravdu v sobě - co tě motivuje být managerem? Hledáš dobrý pocit z toho, že řídíš ostatní? Máš špatný pocit, když jsi někým řízen? Dobrý pocit z toho, co si ostatní řeknou, když jim sdělíš, že jsi managerem - prestiž? Hledáš jistotu ve vyšším finančním výdělku? Hezké obleky, dražší auto, luxusnější životní styl? Hledals někdy co tě opravdu baví dělat? Aniž by to společnost uznávala/neuznávala? Nehledě na kohokoli názor? Jen, že se v té činnosti utopíš, splyneš a ani neřešíš jestli tě baví nebo ne, zapomeneš na čas, prostě ji děláš a jsi naplněný? Zkusils dělat něco hodnotného? Nebo volíš podle toho co ti společnost předsouvá a v sobě jsi ani nehledal?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]