Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doklasifikace předešlého ročníku

Od: danulinka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Žádám o radu v situaci, která pro mě nastala dnes ráno.
Studuji střední školu a poslední ročník (3.) jsem studovala s individuálním plánem, protože jsem byla často nemocná a často jsem měla anginy, s kterými nebylo možné naplnit určité procento docházky, které je stanoveno pro uzavření klasifikace. Chodila jsem na zkoušení třeba z celého čtvrtletí.
Na konci roku jsem si doklasifikovávala všechny předměty, ovšem tři předměty jsem nedoklasifikovala, z různých důvodů: učitelé už na mě neměli v závěru roku čas, nebo se mi to krylo s jiným zkoušením atd.
Měla jsem tedy být zkoušená poslední týden v srpnu, ale onemocněla jsem a tak jsem se ze začátku týdne omluvila, že jsem nemocná a jak tuto situaci řešit. Paní zástupkyně mi řekla, že je nutné, doložit potvrzení od lékaře, že mě zatím omluví u učitelů a potom bude stanoven další termín, kdy doklasifikuji a poté mi bude předáno vysvědčení a budu pokračovat ve 4.ročníku.
Měla jsem dnes volat, ohledně svého zdravotního stavu, kdy jsem měla navštívit lékaře, jak dlouho budu muset ještě být doma.
Když jsem zavolala paní zástupkyni, s kterou jsem celou situaci řešila, tak mi bylo řečeno, že doklasifikování už není možné, že místo N, na vysvědčení jsem dostala 5 z daných předmětů.

Moje otázka zní, zda mám nějaké právo na doklasifikování, jelikož jsem četla a slyšela, že doklasifikovat je nutné do konce září, pokud neproběhne v řádném termínu v srpnu.
Nechci opakovat ročník, kvůli jedné nemoci.

Děkuji předem za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

Jestliže jste nebyla zkoušena, tak vás nemohli a neměli hodnotit známkou 5.

Nelze-li žáka hodnotit na konci druhého pololetí, určí ředitel školy pro jeho hodnocení náhradní termín, a to tak, aby hodnocení za druhé pololetí bylo provedeno nejpozději do konce září následujícího školního roku. Není-li žák hodnocen ani v tomto termínu, neprospěl (viz školský zákon č. 561/2004 Sb.).

Vaší povinností bylo včas se omluvit a omluvu doložit lékařským potvrzením. Toto jste zřejmě nesplnila, a proto škola uzavřela klasifikaci. Z daných předmětů jste měla být neklasifikována a celkový prospěch by měl znít neprospěla.

danulinka*
hodnocení

Nejdříve jsem se informovala, kdy nejdříve budou učitelé k zastižení a to až ten poslední týden a hned ze začátku týdne jsem se omlouvala, že jsem nemocná a paní zástupkyně mi říkala, že bude potřeba to lékařské potvrzení a že mě omluví o učitelů a stanoví se náhradní termín.
Dnes už paní zástupkyně mluvila úplně jinak. Takže myslíte, že nemám žádnou šanci na uzavření známek, abych měla alespoň splněn 3. ročník? S tím, že bych ještě promluvila s paní ředitelkou samozřejmě, ale ta paní zástupkyně, říkala, že to konzultovala přímo s ní, tak nevím ..

iz*
hodnocení

0x

Danulinko, nesplnila jste podmínku pro omluvení neúčasti na doklasifikaci (nedoložila jste včas potvrzení lékaře), proto škola reagovala tak, jak reagovala.

Podívejte se na web své školy, jestli tam není k dispozici klasifikační řád, případně poproste o jeho zaslání v elektronické podobě na e-mail. Z klasifikačního řádu byste mohla vyčíst, jak v takovémto případě postupovat, zda je možné se proti rozhodnutí školy odvolat, případně za jakých podmínek.

___ Domnívám se však, že by ve Vašem případě nešlo o opakování ročníku kvůli jedné nemoci, nýbrž o opakování pro časté nemoci v celém uplynulém ročníku.

Bez uzavření 3. ročníku nemůžete postoupit do 4. ročníku.

danulinka*
hodnocení

Tak nakonec jsem byla u paní ředitelky. Ta mi řekla, že je ochotná mi to omluvit, když dodám omluvenku dnes, tedy do 3 pracovních dnů od uplynutí náhradního termínu - tj. od 31.srpna a dnes po včerejší domluvě jsem tam šla, šťastná, že vše dopadlo v pořádku a paní ředitelka mi řekla, že se angína nebere jako omluva. Že prý s angínou a horečkami chodí učitelé normálně učit. Takže mi říkala, že to vypadá bledě, ale že mi dá vědět, až se poradí opět s tou paní zástupkyní, která mi poprvé vše tak špatně řekla.

Nakonec mi paní ředitelka volala, že mám zítra nastoupit normálně do 3. ročníku opět. Psala jsem jí ještě mail, protože včera říkala, že to závisí čistě na ní, jestli mi prodlouží pololetí a ještě jsem se ji snažila poprosit, zda by to nebylo možné. Protože jsem přestupovala z jiné školy a rodiče by mi už asi další šanci nedali :( ..
Teď už jen čekám, zda mi paní ředitelka na mail, vůbec odepíše.. protože už mi přišlo potvrzení, že mail byl z její strany přečtený ..

iz*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]