Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takovou otázku.Vlastně jich mám víc.Takže něco o mě.Zatím od září nastupuji do deváté třídy, ale už teď se zajímám o práci která by mě mohla bavit.Takže, zajímám se obor automechanik.Na internetu je spoustu věcí okolo automechaniků, ale nikde není napsané co to obnáší, kolik v průměru automechanik bere a tak. Takže první otázka je : Jaké to je dělat automechanika? Je to špinavá práce?...druhá otázka je : kolik tak automechanik bere?...tak to je asi vše...
Prosím odpovězte nikdo...moc mě to zajímá
předem děkuji za odpověď
Automechaniků je fůra raději se vyuč za lakýrnika těch není dost a pokud budeš dobrej můžeš si diktovat podmínky.Kolik si vyděláš?To taky záleží u jaké firmy budeš dělat někde 18tis. a u trouchu lepší i 25tis.Nevím odkud jsi ale máš šanci třeba se učit v Mladé Boleslavi ve Škodovce mají vlastní učiliště a nejen to po vyučení máš větší jistotu že budeš mít hned práci(pokud nebudeš nějaký trouba ale vydím že v tvém případě to asi nebude) je toho tam spousta i vlasní profi hasiče své doktory atd.
Ohledně financí ve Škodovce tak v roce 2009 tam měli třeba na vysokozdvižném vozíku kolem 17tis.čistého, svářeči o tisíc až patnácet víc,ůdržbáři 23tis. k tomu se dostával 13plat,věrnostní + 1ročně prémie což dělalo většinou další plat.Kdo Ti toto nabídne z těch malých soukromníčků.
To Itan-nevím jak je to dnes,ale v minulosti narukoval k jednomu útvaru automechanik vyučený ve škodovce.Automaticky šel po přijímači na ČOT-ku (jednotka pro opravy techniky) a když pak měl vyměnit mot.oil na vejtřasce tak ani takovou jednoduchou věc neuměl! Jen prý umí montovat hlavy na motory do 105 a 120,tak z něj raději udělali bigoše a na jeho místo dasadili kluka co byl vyučen jako opravář zemědělských strojů!
Lepší ,pokud je možnost vyučit se pro nějaký obyčejný servis,což ale pochybuji,většinou se dnes učí sami za sebe,protože firmy o tyto moc zájmu nemají,.čest výjímkám!
doplněno 02.09.12 20:24:To Itan-jestli to nereš jako narážku,tak takto jsem to nemyslel,možná jsem to měl napsat jinak.Dnes se většinou učí sami pro sebe a zaleží spíše na lidech než na firmě! Např mů syn šel učit s tím,že pro firmu ale toto jsou zatím výjímky,ale prošel si celou výrobu a praxi měl nejen ve firmě ale i u soukromníků (ne mechoš ale řezník,není technický typ,je spíš přes jídlo!).Např vím že z cca 20 vyučenejch kluků zedníků e dvou ročnících zůstali dělat řemeslo jen 2 ,jednak díky mistru odborného výcviku,který je nic resp.téměř nic nenaučil a díky tátům- oba jsou zedníci a přitáhli je k sobě a doučovali je řemeslu!
Je to jen na nás,na lidech!
DIESEL já to nikomu nenutím je to jen ODPOVĚĎ. DIESEL to sice je možné co píšeš ale kolik firem chce mladé lidi hned po vyučení?Když běžely na linkách ještě auta DODO tak se v ČR neprodávalo tolik různých auťáků jako dnes a Škodovka je dnes na jiné ůrovni než za komárů.Já pracoval ve Škodě 9let ale nějak se to zvrtlo a už tam nejsem, kdyby to šlo tak tam jdu zpět.Nestalo se mi že by mi řekli sory teď výplata není bude možná za týden, byla vždy v daném termínu.(momentálně pracuji u jedné firmy a tam to je běžné dva dny i týden později a nic se neděje) Dělal jsem tam parťáka,na to jsou školení, psychotesty atd.za to byly prašule(u malého soukromníčka za to dostaneš prd) to jsem jen zámečník bez matury. Ono záleží jak bude šikovný, kdo chce a má své cíle dosáhne toho a klidně se může vyšplhat na dobré místo na nějakého papaláše a Š.mu to umožní, ještě mu to zaplatí.Rozhodnutí je na mladém klučinovi jak se rozhodne, je to pouze má odpověď.
@diesel nebral jse to jako narážku jen jsem tak reagoval
je to namáhavá špinavá a zodpovědná práce která tě musí bavit lidově řečeno musíš na to mít koule
a co se týče peněz tak jak de a dle šikovnosti vím o mechanicích co dělaj za 13 čistáho a taky vím o mechanicích co maj 20čistýho
pak vím o soukromníkovi a ten má měsíčně víc jak 30
po odečtení nákladů
Zdravím. Dělat automechanika je určitě dobrá práce (jak pro koho) mě by to bavilo,ale automechaniků je hodně tak sem šel radši na zámečníka (čeká mě ještě jeden rok školy) . Špinavá práce to je,ale když tě to bude bavit tak není co řešit.Kolik bere nevím,ale myslím že kolem 12-15tis. ale to je jen můj odhad. Jestli by ses chtěl zajímat o auta a dělat ''čistou'' práci tak můžeš jít na autotronika.Na to už musí být člověk trochu chytřejší,ale sou za to potom dobrý peníze.
špinavá práce to je, kamarád opravuje náklaďáky, a upřímně, špínu z ruk nedostane ničím. Být ženskou, nenechal bych na sebe od něj šáhnout :D Další věc je, že je to občas těžší manuální práce, a jak jednou začneš dělat automechanika, bude těžký později dělat něco jinýho. Vydělat se dá, to je jasná věc,ale ne jako zaměstnanec, nýbrž pokud by jsi měl svoji vlastní dílnu .)
Tak začnu asi tím že jako ridič kamionu by jsi měl zdaleka víc penez, a o hodne menší Fyzickou zátěž nikoli Psychyckou ta tam je vezší ne na automechanikovi, ale o tom a pozdeji..
sám jsem sem si přál být automachanik dělat kolem auta, s tátou sme rozebirali autáky, doma, tenkrát se jednalo o Š 120 a Favorita, pozdeji i felïcici anopráce je to zabavna,nekdy uklidnijuci a kdy se ti to povede na jedničku máš s toho radost jak malý dite z vanoc! o tom žádná, ale.. je tu to ale, pokud přemýšlíš vyučit se mechanikem a jit dělat pro servis, tak to nedelej to nemá cenu servis ti vetšinou zaoplati za odvedenou práci, (take budeš tam mít 4 bouračky, 10x nejaký jiný problemy, placnu dá ti 18 tisic, al enepřijde tam ani jedna bouračka budou to bený vymen olej atakovýjhle a mužež klesnout na 12 znamej to tk má a pak máš problem si vzit hypoteku na barak protože je pekný že ted si mměl 18 ale ted muže mit 12 13 tisic, a u to neutáhneš s platu...
Take ti poradím to pokud se chceš učit automechanikem vyuče se s tim, ale potom nebreč Znamej ten co byl pod tim servisem dal výpoved, měl doma 2 garáž koupil jsi a nechal zabudouvat použitej Hever do 2,800 KG udělal si živnostnák a děla takle sám na sebe, ale musíš mit nějaký penezíze do začátku, (ne od banky! ) třeba někde si potom vydělej alespon 50 tisic plus na ten hever a nařadí, to je cikrka 100tisic ( kdy najdeš nějakou min placenou práci tak za půl roku to máš ) a pokud nemáš monost mít doma tu dílnu s garaže jako muj známej nevahej si klidne pronajmout za 10 tisic nejaký prostor, radim ti dobře protoe pokud bys dotohodle co ti ted napíšu zajel pohlave jak on, tak nebudeš milionař zedne na den, ale seš schopnej si za 4 roky vidělat milionu (Hodně dobrej) pokud budeš méně aktivni tak je to do těch 2 milionu za 4 roky) .. dávej pozor..
ten co sem ti už o nem řikal, opravuje osobni auta všecho druhu, dokonce i chryslery,dodge, mercedesy, všecko (neboji se ničeho) a u jen s timdle má výhodu nad kdejakým servisem servisu na tydle americky auta je malo, a kdy u je je značkovej a velmi drahej, on objednává dily přes internet a je řádově o 30- 40% levnější ne oni což na lidi zabíra jak magnet a pořád neprodelává! a k tomudle všemu si vozi třeba mercedes za 190 tisic z německa starší typ nepojizdnej (motor, nebo podvozek atd), on tady do toho nacpe ze svýho 50 tisic a prodá v česku s českýma papírama za 300 tisíc už tady je výdelěk 60 tisic, jasně to byl mercedes tam to naskoči jinak, ale umi přitáhnnout 2 octávku za 120 a 30 do ni vrazí a za 160 prodá tam má vídelej jen 10 píšu jen deset protože těch deset má za jedno auto a ty bys to měl jako zaměstnanec měsíční plat
ty budeš muset začit třeba na fábiich tam ti pujdou výdleky od 4-10 tisic, a postupně nabíráš lepší a lepší auta
jednou si přitáhnul chrslera bal se že to nepordá Chrysler 300c stál ho 250 tisic, byla tam zapečená hlava a přeskočenej řetez tady ho po opravě za 40 tisic prodal za 380 výdělek 90 tisic, atd za měsíc je schopen dovézt a opravit až 10 aut vetšinou se to pohybuje kolem 8 aut
plus ty opravy normálních zakazniiku ty teda usí mit napalnovaný atd aby vedel e to stihne, ale do toho by jsi se dostal
momentálně ma bárak, mercedes Viano a BMW x1 za mercedes dováži auta na podvalu a X1 pro osobni život
Tak asi tak pokud máš na to koule a budeš šikovnej vyděláš si prachy pokud ne tak prostě smula
ale o automechanikovi počítej jen pokud bys chtěl dělat na sebe jako zamestnaneck budeš jen otrok
ovšem musíš mit na to fakt hlavu a usíš dělat vše pořádne aby se ti zakaznici nepozabijeli a odjedou od tebe, pokud bys tomu třeba nerozumel tak se do toho nepouštet bezhlavě a radeji odmitnout přijdou jiný
jinak o tom pronájmu toho prostoru to by jsi měl chyvilkový ne by jsi si nekdo mohl dovolit postavit jednu místnost velkou kde by si to vše měl
co se týká toho řidiče kamionu budeš mit klidnou práci, dobře placenou ( ze začatku počitej z menšíma penezme ale a udeláš praxi tak klidne i 30 čistýho a to se pořád bavíme jen o Vnitrostátní Dopravě pozdeji by jsi mohl jit do světa,, kde se dá vidělat i přes 50 ano musi to být dobrej Dopravce, a zaroven dse připrav že nebudeš moct doma.. ale máš to klidnejší, jedeš jedeš jedeš nemuosíš myslet na to jestli si dobře utáhl řízení jestli si udělla dobře brzdy jako na tom automechanikovi
nic mene nenadřeš se a peníze máš taky jistý, a na todle s enemusíš učit automechanikem stačí jakýkoliv jiný obor, ale když se vyučiš muže si vydelat na kamionu, a pak se venovat tamtý profesy
no pravdě na kamionu si neviděláš 4 ani 5 milionu za 4 roky to fakt ne, ale ten 1,2 - 1,5 mega jsou scela realný finance, za pohodovou práci jen u ní musíš myslet, protože stačí jedna chyba a jseš ve špitále,pod drnem nebo na Pankráci.. to je jasný, ale ostatně na automechanikovi mue na tebe spadnout auto, muež nekomu neco blbe udělat on se zabije nebo nekoho zabije a seš na Pankráci taky kadá práce má svě, a dělej to co se uznáš za vhodné
Každopádně kdyby jsi přemýšlel o Kamionáctví tak be na dopravni školu v šecko ti zaplatí
mimochodem sem nedopovedel jak sem chtěl být taky automechanikem, no jednoho dne takle jsi mě strejda vzal na cestu do Španělska a mě se to strašně zalíbilo ten psí život psí ivot proto protože: chrápeš v boudě,žereš konzervy, a musíš dělat to co chtěj ale mě se to líbílo, bylo to o jarních prázkách, tady na horách s ních ve španelsku teplo
proto jsem se o to rozhodl že to budu dělat radši ne automechanika
kadopádně nebudu říkat e se všude podívaš tk to není asffalt je všude šedej na dalnici :D ale občass se nasyktně monost si někde neco prošmejdit
Jako řidič kamionu to není špatné ovšem je to jako z mechanikem sehnat někde práci a dobře placenou je hodně velký problém,ty lepší fleky jsou obsazené.Nevím jak komu ale mít psí život žrát konzervy, chrápat v boudě no nevím,každý na to nemá žalůdek. Řekl bych spíš cikánský život než psí. @dieselpower a další trochu jste začli na jiné téma no nevím ale nick chtěl poradit o něčem jiném než debata o daních, dovozech aut to s tou otázkou nemá nic
Dobře ale ten psí život sem řekl jen tak, protože je to takle dosta často z konzerv, ale nikdo nebraní si zastavit hodku na oběd a máš normoš oběd, ovšem e nemusí být konzervy, stačí si na 5 minut odběhnout do obchodu pro nejaký zeleninový salát, zeleninu, ovoce atd atd.. no jasné že to není pro kadýho, á to i svý nevíhody ale to automechanik taky jako každá jiná práce. ale ovšem nesmíš si vybrat nekoho kdo je na internetu jako nedobrý dopravce typ hanzaliík tam nikdy.. jasně ale tak prostě ty máš právo šefovi říct ne todle vozidlo není technicky zpusobilé k provozu s tim nepojedu! ano nekdo letí, na hodinu, ale mue jit jinam.. nebo prostě ty máš určitej rozvrh a na tom se musiš domluvit s dopravce a zapsat do smlouvy, není to jen tak, strejda jezdí kamionem u 20 let a? ani jeden bod jednou dostal pokutu za přeloení a to bylo kdy jezdil na Vaně,( písek,šterk, atd atd) tam to prostě nedohadneš, taky že do měsíce skončil a šel jinam, vzal jsi jizdu s autopřepravníkem tam nelze přeložit, technickej stav si človek skontroluje sám atd atd.. jako nevím, ale asi ste kamionem nidky nejezdil že tvrdíte že rychle naskakuji..
a se ožení noa? strejda 10 let jezdil španelsko a měl blbou zemedelku kde ani angličtinu nemel, 10 let za deset let mu dolo kdyby to sečet tak byl doma asi tek rok a pul v kuse nneí to moc večně se vracel po 14 dnech, atd atd, tedka co se oženil tak se stahl na česko a slovensko nekde se vracel po dvou a nekdy po 3 dnech, od tý doby co maj prcka, jezdi jen v česku, a je deně doma, ráno jede ve 4 vrací se ve 4 a víkendy volný, a plat? 32 tisic měsíčně..za cizinu měl řádove o 15 tisic víc.. a to by za automechanika jako zaměstnanec neměl, jedině jak řikam ten známej mimochodem je mu 29 roku, a todle děla od svejch 23 předtím 5 let byl ve škodovce na lince ve vrchlabí tam nahrabal peníze na tu dilnu, dokonce risknul vzal hypoteku koupil si barak, a ten berák aza 5 let vícemene dovaženi a následný prodej automobilu zapaltil hypoteku na ten barák, a ted mi ty auto a pořád to dělá a adokoud bude moct bude delat na tomdle..
Jinak todle je práce kterou on neodvádí daně protože proč? protože nemusí, já kdy si koupim auto v nemecku zapaltim přeipis a český papíry a necham tady opravit a prodám tak taky nemusim nic platit zkratka odvádi dane jen s toho autoservisu!
řikate si proč nemusi odvádět daně? no protože já si mohu koupit prodat aut kolik se mi libí na co mam penize atd atd.. je pravda že by se ulital na dopravak s papírama večnejma pro český papíry atd atd takže misto nej jedná jeho jmenem manželka
jo kdo si umí zařídit ivot umí, a kdo je blbej je prostě blbej.. já bych to třeba dělat nemoch to co děla kámoš radši si odvezu atd atd, a mam to v klidu..
no protože já si mohu koupit prodat aut kolik se mi libí na co mam penize atd atd..
Tohle řekni na finačním úřadě a uvidíš jak rychle zjistíš, že nemůžeš. Větší kravinu jsem dlouho neslyšel. V čem je motorové vozidlo jiné z pohledu výběru daní, než třeba kuličkové pero?
mylsel jsem to tak že když si koupim vozidlo v německu se všema papírama, za přepis, a přihlásim to na sebe za 8 kil, tak platíš nekde daně? platíš jen všechny papíry, co se týka auto český technický prukaz atd atd a že to to jeden den přihlásiš na sebe a za tejden odhlasiš na nového majitele platíš nekde daně? jestli to tak je, tak bys musel platit daně i kdyby sis koupil auto u nás, ano platiš daně, ale to máš zahrunotu v cene :P ale třeba podnikatele musi odvádět daně, a todle nemá vedeno jako podnikaní, kdyby měl tak musi.. on si prostě jako soukromá osoba koupi 8 aut za měsíc přiihlási, opraví je a zase zaroven hned prodá..
je nekde napsaný omezený počet kusu aut co jsi muže človek koupit? pokud ano rád by jsem to videl pokud ano tak by jsem si ani nemohl koupit deset bycikllu což je blbost, zajdu do cykloservisu a koupim si 10 kol a nikdo se nezajímá o to jestli je prodám dráž nebo sem si je koupil pro sebe :D a takle to je s tima autama :P
Ty asi neznáš moc zákony této země. Říká ti něco daň z příjmů fyzických osob.
Přečti si důkladně ten zákon a snad pochopíš.
Ty musíš to daňové přiznání podat a k dani se přihlásit a následně zaplatit. Pokuď sečteš všechny ostatní přijmy za celý rok a částka bude větší než 20tis Kč, musíš podat daňové přiznání a zaplatit daň z příjmu.Jsou tu vyjímky- osvobození od daně. např. U auta jsi osvobozen jen v případě, že jsi ho vlastnil více něž rok. U nemovitosti je tato lhůta 5let, jinak platíš.
U toho tvého známeho, který auta nakupuje a prodává se jedná o činnost soustavnou, takže podniká. Pokuď nemá živnostenský list na nákup a prodej , tak se jedná o neoprávněné podnikání. Pokuta až 500tis Kč. Pokuď ještě za to nepřiznává daně, tak se jedná o trestný čin krácení daně.
Je to jasné?
dobře, ale Dan s přijmu ok to beru to máš pravdu, ale to by to musel mit registrovaný napřiklad jako dovozce aut z ciziny nebo tak něco, ale on prostě to dělá že to musi na sebe přihlasit a pak zase odhlasit,sice více prace (proto mu to dělá manželka) ale právě že, ne pač by to bylo stejný jako kdyby jsi si koupil za levný peníz auto a za pul roku ho prodal za dražší cenu, tak s tý ceny co převýšilo cenu auta, by jsi něco osobně platil? já nevidim duvod prostě sem měl auto a prodal jsem ho.. a že on si takle koupi a prodá 8 aut do měsíce, to nevadí, pač kd eje napsano ž enemuže opakovaně si neco koupit a prodat? asi sem hloupý a nebo jsem ho špatne pochopil, ale už sme prodávali 2 auto co se naší rodiny týká, a jedno sme prodali o 5 drá ne sme koupily a jedno teda zase pod cenou to je pravda, ale že by sme z něčeho museli odvíct daně já ti nevim
ano přesně tak ve vrchlabí ale vidělal jsi práve za pul roku a rok to co jsem psal v tom rozsáhlim článku, byldle u rodiču, a postavil jsi s tátou vlastní prostor o výmeře pro 2 auta, podezdívka a na tom kulatina, a prkna, jako střechu použil eternit použitý potřeboval co nejlacinější prostor pro ukryti toho heveru aby mu na to nepršelo.. tento proster našel na dvoře u rodiču, ale jak říkam ten prostor bych neřešil pro zatim mue pronajmout, udělá jedno auto na otočku amá na nájem na čtvrt roku :P
moná sem ho blbě pochopil, nebo to moná blbě vyličuji, ale je to tak jak jsem napsal.. jinak komentavat u to nebudu pač mi tady přijde jakoby z něktrých zvás mluvila závist..
Ahoj, to není závist, jde o to, že prostě jak už bylo psáno výše, tak musí odvést daň z příjmů, pokud tak nedělá, je to neoprávněné podnikání a hrozí sankce. Je to stejný princip jako když někdo prodává na aukru, prostě nakoupí něco dejme tomu za 50tisíc a během roku to prodá za 100tisíc, má 50tisíc výdělek a už se obohatil a musí zaplatit daň z příjmů. To, že to někdo neví nebo ignoruje je věc druhá, každopádně je to špatně. Otázkou je, jak na to finanční úřad přijde když takhle budete ty auta "točit" jako fyzická osoba, když pominu, že to někdo klidně nabonzuje.. a proč by to někdo dělal? To je právě ta závist např.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.