Nejste přihlášen/a.
Ahoj chodím na Obchodní akademii- obor Ekonomické lyceum, ale v průběhu prváku jsem zjistil, že tato škola mě absolutně nebaví, je tam divný kolektiv atd.. o prázdninách jsem přemýšlel a zjistil jsem že nejlepší by bylo školu změnit.
Myslíte, že by to ještě ve druháku vůbec šlo? Teda abych nemusel chodit znova od prváku... Docela problém by asi byl, že mám jako druhý jazyk Španělštinu a ta se sice rozmáhá ale není zdaleka na všech školách
Jsem docela bezradný a nevím co dělat Jediné co vím a chci je že z té školy "musím" pryč :-/
Víte o nějaké škole v okolí nebo přímo v Olomouci kde by mě vzali a nemusel bych od prváku? (vím že tahle otázka je asi složitá a nebudete to vědět, ale zkusil jsem to)
Buď vám ředitel vybrané školy vyjde vstříct nebo ne - není to ničí povinnost a určitě to nebude nikdo nabízet... hodit se do gala a oběhnout je nejlépe osobně a co nejdřív a být velmi za slušňáka. Už se staly i divnější věci Ale pravděpodobnější je, že budete muset znovu do prváku. Až na to, že vzpomenout si druhého září vskutku není optimální chvíle, to nevím, jak to chcete stihnout ještě letos.
Zkus najít školu s co nejpodobnějším oborem a dojít se na ni zeptat - je to jen a jen na jejím vedení. Není to nemožné, i k nám na střední občas někdo přišel.
Osobně si myslím, žes to měl řešit před prázdninama, někdy totiž musíš při přechodu na jinou školu dělat rozdílové zkoušky z předmětů, které tam měli a tys je neměl. Také je kolem toho nějaké papírování. A jelikož ti asi ještě není 18, budeš potřebovat i podpis rodiče.
doplněno 02.09.12 22:07: Jinak z vlastní zkušenosti vím, že i blbý a divný kolektiv jd epřežít je to jen o síle osobnosti
No, myslím, že za dva dny rok jazyka vážně nedoženeš,
Radím ti, zkus nastoupit znovu do třídy. Třeba to bude lepší.
Navíc, lyceum je podle mě lepší, než obchodka - obzvlášť pokud se chystáš jít na vysokou.
A hlavně jazyknebude jediné, co oni měli a ty ne... možná mají marketing, management, zbožíznalství, administrativu, účetnictví, atd. atd. - a i kdybyste ěmli ostatní předměty stejné, neznamená to, že v nich probíráte totéž-
Mám školu, která je přímo v místě bydliště. Taktéž obchodka, na kterou jsem nešel jen kvuli absenci Ekonomického lycea- to je o něco všeobecnější než OA tak proto tato volba.
Jenže jak sem psal mám španělštinu a na obchdoce tady je jen ruština + němčina To už bych se asi doučitl nestihl že? Abych mohl pokračovat normálně ve druháku...
Myslím, že na začátku září je už celkem pozdě. Zkus po poradě s rodiči obvolat školy, určitě ještě volná místa mají. Např. soukromé školy, ale tam se za studium platí. Hlavně nic neuspěchej. "Divný" kolektiv se přes prázdniny mohl změnit. A zpravidla první ročník na střední škole bývá nejhorší. Třeba v druhém změníš názor. Co vydržet ještě alespoň jedno pololetí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.