Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje kámoska ma 3 petky za ctvrtleti stane se neco? vyhazova ze skoly nebo tak? Děkuju
na čtvrtletí slouží známky pouze jako orientační nebo varovné aby jste byli v obraze a věděli kde zapracovat . Na čtvrtletí to vadit nebude na konci roku by to byl velký problém .
Přesně tak. Čtvrtletí nikdo neřeší, dokonce ani pololetí - svého času jsem měla v prváku na pololetí pětku a pohoda Na konci ale pětka být nesmí, to by znamenalo reparát nebo opakování ročníku.
ono de o to co je to za stredni, ja byl na gymplu a tam by takova osoba letela, pokud by mela na konci roku i jednu kouli.
Tvoje kamoska to ma jaksi na haku a skodi jenom sobe, asi ma jiny a dulezitejsi veci na praci, pozdeji toho bude litovat a bude si rikat, ze ja krava se neucila!
ja byl na gymplu a tam by takova osoba letela, pokud by mela na konci roku i jednu kouli
Nevim, kdy jsi chodil na gymnazium, ale podle v soucasnosti platneho Skolskeho zakona, kterym se skoly povinne ridi, se postupuje tak, jak jsem popsal v jinem prispevku vyse.
Vygooglil jsem tady skolni rad jednoho nahodneho gymnazia a tam se v Clanku 8 pise presne to same, co je v zakone.
Jestlize mas na konci roku nejvyse2 petky, delas opravky (Skolsky zakon, §69, odst.7). Jestli opravky neudelas, nebo se na ne nedostavis nebo mas vice nez 2 petky, tak jsi neprospela a reditel ti muze (ale nemusi! - zalezi na predchozich studijnich vysledcich) povolit opakovani rocniku (Skolsky zakon, §66, odst.7).
Zminovana povinna skolni dochazka uz se tvoji kamaradky netyka, protoze uz ji ma za sebou (trva 9 let, takze je to v podstate zakladni skola - Skolsky zakon, §36, odst.1).
Tri petky ve ctvrtleti jsou uplne jedno. Podstatne jsou znamky jenom na konci roku.
hlavně by sebou ale měla hodit a začít makat na opravách... V květnu začínají praxe a maturity a na zkoušení by nemusel zbývat čas!
na konci roku může mít jen 2 pětky - a pak dělá reparát k postupu do vyššího ročníku. Když ho neudělá, opakuje druhák znova, stejně jako pokud bude mít více pětek nebo N (neklasifikace)
Pokud nebude místo v nižším ročníku, může být i vyloučena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.